Czy ktoś mógłby mi poświęcic chwilę czasu i pomóc w rozwiazaniu problemu? Widzę ze zebrane tutaj osoby mają głowy nie od parady
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
W vw borze 98r. 1.9tdi zapragnałem miec licznik 1/2 fis.
numery oryginalnego licznika : 1j0919861B
numery nowego licznika: 1j5920826C
Udało mi się zgrać oba wsady zarówno ze starego jak i nowego licznika. Nowy licznik posiada pełną funkcjonalność jednak mam problem z 2 rzaczami:
1. Nie jestem w stanie poprawnie zakodować immo, auto pracuje ze wzgledu na zrobione immo off sterownika ecu jednak na nowym liczniku pełga kontrolka immobilisera. Chciałem zakodować immo z wykorzystaniem Dash Dump, jednak odczytujac wsad oryginalnego licznika wybija error że licznik jest nieobslugiwany przez program.. Korzystajac z vcds nie udaje mi sie zmienic liczby przypisanych kluczyków , pokazuje wartość 0, zmieniajac na 1 i testujac wybija "błąd".. Pozostaje przepisywanie immo na piechotę?
2. Drugi problem to uruchomienie testu wskazówek po zapłonie. Wykorzystujac oryginalny wsad nowego licznika dash dump wybija komunikat ze eprom nie obsluguje testu wskazówek . Czy należy zmienic wsad na inny ? 1j0920826C zamiast 1j5920826C ?
Z góry wielkie dzięki za pomoc Panowie.