trudno pomaluje innymjhosef pisze:To wygląda trochę na takie nowe lakiery VW. Dopłata jest liczona na poziomie od 10 do kilkunastu k zł. Nie byłbym pewny, że ktokolwiek w PL połozy Ci to na auto.LYSY 79 pisze:TROCHĘ SIĘ NA SZUKAŁEM ALE BEZ POWODZENIA MOŻE KTOŚ POMOŻE jaki to możne być kod lakieru w nazwie jest emerald green
Kody lakierów, temat dot. kolorystki nadwozia
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Re: Kody lakierów, temat dot. kolorystki nadwozia
Pomoc przy doborze koloru. Brak tabliczki z kodem koloru
Witam. Jestem nowym forumowiczem. Dosłownie wczoraj udało mi się zakupić moje pierwsze autko. Wybrałem Golfine II z bardzo ładnym brązowym środkiem. Wszystko jest ładne, autko podoba mi się do niemożliwości. Jednak od razu na początku chciałbym zająć się sprawami blacharskimi, a mianowicie oznakami rdzy. Mam już wszystko przygotowane do pracy, ale kiedy próbowałem znaleźć cokolwiek o kolorze od razu napotkałem się na problem, bo dzisiaj zauważyłem, że moja tabliczka jest przetarta i w ogóle nie widać informacji o wyposażeniu, czy kodzie koloru. I tu moje pytanie - czy byłby mi ktokolwiek w stanie doradzić jaki kolor dobrać lub podać zbliżony kod do barwy mojego?? Jeżeli tak będę bardzo wdzięczny. Jak dotąd nie widziałem takiego tematu więc zakładam nowy. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Węź klapkę wlewu paliwa i podług niej dobiorą ci lakier pod kolor nadwozia ,są osiągalne w sprayu sam zamawiałem do siebie.W jeden dzień zamawiasz na drugi odbierasz.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
Powiedz mi jeszcze w jakie miejsce mógłbym podejść lub podjechać, żeby mi takie coś zrobili, bo jestem trochę zielony w tych sprawach. Jakikolwiek pierwszy zakład lakierniczy wystarczy?? Pozdrawiam.
Witam,zakupiłem moje drugie autko Golf II, bo niestety trójka została skasowana przez kuriera
Golf II już jest przygotowany pod malowanie, chcę zmienić kolor i chcę uzyskać taki efekt pomarańczy jak na tym gofrze. Macie jakieś info co do koloru kodu czy coś w tym stylu lub podobny bardzo kolor?z góry dziękuje bardzo za odpowiedzi
Golf II już jest przygotowany pod malowanie, chcę zmienić kolor i chcę uzyskać taki efekt pomarańczy jak na tym gofrze. Macie jakieś info co do koloru kodu czy coś w tym stylu lub podobny bardzo kolor?z góry dziękuje bardzo za odpowiedzi
Jest : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=560227" onclick="window.open(this.href);return false;
- mikolajmakoski1
- Forum Master
taki troche jak z KTM-a ten pomarancz
"Dla ciebie to wkładanie kasy w starego golfa,dla mnie to wkładanie serca w pasje."
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=56
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=56
Kurcze już w poniedziałek będą malowane wnęki a ja dalej nie wiem co to za kolorek,najwyżej będę zmuszony dobrać w jakiś sposób ze zdjęcia,ale wiadomo że to nie to samo. ma ktoś jakieś jeszcze propozycje?
Jest : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=560227" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Kody lakierów, temat dot. kolorystki nadwozia
Domismchw pisze:Witam,zakupiłem moje drugie autko Golf II, bo niestety trójka została skasowana przez kuriera
Sprawdź na 7 stronie mój post, może Ci się spodoba kolor.
witam , posiadam MKIII gti edition w kolorze ,,czerwonym'' ...
z tabeli na 1 stronie wynika ze w 1994 roku wychodzil kolor LY3D i LA3G , mam znajomego ktory ma normalne GTI i jego kolor jest ciemniejszy a na wlepie LY3D ...
ja u siebie nie mam wlepy wiec nie wiem jaki dokladnie mam kod lakieru , da rade skad inąd rozkodowac jaki mam kolor auta ?
z tabeli na 1 stronie wynika ze w 1994 roku wychodzil kolor LY3D i LA3G , mam znajomego ktory ma normalne GTI i jego kolor jest ciemniejszy a na wlepie LY3D ...
ja u siebie nie mam wlepy wiec nie wiem jaki dokladnie mam kod lakieru , da rade skad inąd rozkodowac jaki mam kolor auta ?
- GTI EDITION -
- Ciapollo
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam,
chciałbym się upewnić, czy dobrze określiłem kod lakieru w swoim Golfie?
Według mnie jest to: Tropic Orange Metallic Clearcoat LA2Y/S7
Czy według was, to ten kolor?
----
Data urodzenia Golfa to: 11.09.1998
----
Pozdrawiam,
Szymon
-----------
Zdjęcie Golfika
chciałbym się upewnić, czy dobrze określiłem kod lakieru w swoim Golfie?
Według mnie jest to: Tropic Orange Metallic Clearcoat LA2Y/S7
Czy według was, to ten kolor?
----
Data urodzenia Golfa to: 11.09.1998
----
Pozdrawiam,
Szymon
-----------
Zdjęcie Golfika
Potrzebuje Nr Farby
Jak pisze w Złym temacie prosze o przeniesienie do odpowiedniego działu
Witam poszukuje NR (Kod) lakieru z tego scirocco badz jakieś informacje na temat tego Auta
Witam poszukuje NR (Kod) lakieru z tego scirocco badz jakieś informacje na temat tego Auta
Potrzebuje Nr Farby
http://www.sciroccoforum.de/forum/showt ... %B4s-Scala" onclick="window.open(this.href);return false;
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT