[mk4] Zderzak R-32
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[mk4] Zderzak R-32
Ja też nie widzę zdjęcia.
Na alledrogo znalazłem ten interesujący mnie zderzak z ABS, na który już przeznaczyłem wcześniej $$$. http://allegro.pl/item1178012069_zderza ... e_abs.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Rozumiem, że do niego również trzeba te dokładki? Kurde... bo się z lakiernikiem umówiłem a tu
Na alledrogo znalazłem ten interesujący mnie zderzak z ABS, na który już przeznaczyłem wcześniej $$$. http://allegro.pl/item1178012069_zderza ... e_abs.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Rozumiem, że do niego również trzeba te dokładki? Kurde... bo się z lakiernikiem umówiłem a tu
[mk4] Zderzak R-32
Też nie widzę fotki, bo to nowe forum to tak zostało usprawnione, że w połowie tematów (również FAQ i fotoporad) szlag trafił zdjęcia..JonyGA pisze:Odgrzałem bo ja żadnego obrazka nie widze i nie wiem jakie to numery wiec jak bym można prosić o te numery
lub re-up fotki to był bym bardzo wdzięczny
Poszukaj, bo gdzieś był (nie mogę teraz tego znaleźć) temat, w którym poruszana była kwestia tego zderzaka i ktoś z forum go u siebie montował..Ral1n pisze:Na alledrogo znalazłem ten interesujący mnie zderzak z ABS, na który już przeznaczyłem wcześniej $$$.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
[mk4] Zderzak R-32
Na razie nie udało mi się odnaleźć właściwego topicu. To może inaczej zapytam. Czy są jakieś problemy w montażu zderzaka wskazanego przeze mnie w linku? Produkt wykonany jest z ABSu. Oryginalny natomiast z jakiegoś Puru (nie wiem co to jest - ale nie odkształca się i można zepsuć łatwo).
Czy ori R32 ciężko dopasować do nadwozia? Używki widziałem po około 1000-1200PLN.
Według mojej opinii wolałbym kupić za 500PLN ten ABSowski z allegro. Przedni zderzak jest przecież ogromnie narażony (krawężniki, kamienie,itp). Nie chciałbym wydawać za każdym razem 2K PLN na nowy.
Będę wdzięczny za rady.
Czy ori R32 ciężko dopasować do nadwozia? Używki widziałem po około 1000-1200PLN.
Według mojej opinii wolałbym kupić za 500PLN ten ABSowski z allegro. Przedni zderzak jest przecież ogromnie narażony (krawężniki, kamienie,itp). Nie chciałbym wydawać za każdym razem 2K PLN na nowy.
Będę wdzięczny za rady.
[mk4] Zderzak R-32
Ral1n, no wiec tak:
Jesli masz Ori R32 nie naprawiany ani nic, to dopasowywac nie trzeba (plug & play). Jest problem z tymi nadkolami, ale nie wszedzie on wystepuje (u mnie nie bylo tego problemu, tak samo u Scientista chyba).
O tym ABS z allegro sie nie wypowiem bo nie mialem stycznosci.
Jesli masz Ori R32 nie naprawiany ani nic, to dopasowywac nie trzeba (plug & play). Jest problem z tymi nadkolami, ale nie wszedzie on wystepuje (u mnie nie bylo tego problemu, tak samo u Scientista chyba).
O tym ABS z allegro sie nie wypowiem bo nie mialem stycznosci.
[mk4] Zderzak R-32
Dzięki aiv, z nadkolami to najwyżej gdzieś do serwisu bym podjechał.
Czytam cały czas forum i doszedłem do wniosku, że ten ABS wcale nie taki głupi jest i że ludzie sobie chwalą. Dużym atutem jest niewątpliwie cena, bo przy glebie narażamy się na większe niespodzianki, które łatwiej sfinansować, czy też naprawić. Ten ori ciężko się spawa lub nawet wcale, ze względu na specyficzne tworzywo.
Po prostu szukam złotego środka. Przedni zderzak R32 ABS, progi chyba standard laminat i dokładka tylnego zderzaka a'la ABT lub R-line (jeszcze się nie przekonałem do R-line'a). ... acha i jeszcze daszek - zwykły a'la R32 - bo na pewno nie wydam 900PLN za daszek ori.
Ok, dzięki chopy.
Czytam cały czas forum i doszedłem do wniosku, że ten ABS wcale nie taki głupi jest i że ludzie sobie chwalą. Dużym atutem jest niewątpliwie cena, bo przy glebie narażamy się na większe niespodzianki, które łatwiej sfinansować, czy też naprawić. Ten ori ciężko się spawa lub nawet wcale, ze względu na specyficzne tworzywo.
Po prostu szukam złotego środka. Przedni zderzak R32 ABS, progi chyba standard laminat i dokładka tylnego zderzaka a'la ABT lub R-line (jeszcze się nie przekonałem do R-line'a). ... acha i jeszcze daszek - zwykły a'la R32 - bo na pewno nie wydam 900PLN za daszek ori.
Ok, dzięki chopy.
[mk4] Zderzak R-32
Kolego - r-line to cały zderzak, a nie dokładka, i kosztuje coś koło 2k - podróbki jeszcze nie widziałemRal1n pisze: dokładka tylnego zderzaka a'la ABT lub R-line
Ze zderzakiem z abs'u problem jest taki, że nie ma żadnych kratek-podróbek, więc trzeba kupić kratki ori, na które w dodatku nie ma mocowania, więc trzeba je kleić lub wiercić żeby weszły
[mk4] Zderzak R-32
Jak by kto był zainteresowany zderzakiem R32
http://forum.vwpomorze.pl/viewtopic.php?t=13390" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwpomorze.pl/viewtopic.php?t=13390" onclick="window.open(this.href);return false;
[mk4] Zderzak R-32
Shmatan, tak ... miało być dokładka ABT bądź cały zderzak R-line. Widziałem topic naszego kolegi z forum, który z Deutschlandu go zdaje się ściągnął. Nie pamiętam nicku. Ale raczej będzie to dokładka.
Co do kratek - to ja nie wiem czy nie lepiej przy FMICu wstawić jakąś lepsiejszą (czyt. grubszą) siatkę w kolorze czarnym (plaster miodu).
Thx.
Co do kratek - to ja nie wiem czy nie lepiej przy FMICu wstawić jakąś lepsiejszą (czyt. grubszą) siatkę w kolorze czarnym (plaster miodu).
Thx.
[mk4] Zderzak R-32
Zobacz sobie temat gluszcza.Ral1n pisze:Widziałem topic naszego kolegi z forum, który z Deutschlandu go zdaje się ściągnął. Nie pamiętam nicku.
Jego LB5N ma przód R32 i tył R-line i wygląda ślicznie
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
[mk4] Zderzak R-32
Ciężko zaprzeczyć - widziałem pare sekund na żywo, i zabijałoKamel pisze:Jego LB5N ma przód R32 i tył R-line i wygląda ślicznie
- Kaktus_dj
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: [mk4] Zderzak R-32
u mnie jest ori R32 i żadnych nadkoli nie kupywalem...ew. w innych miejscach wkrecisz śrubę do nadkola
No w innych miejscach nie da sie wkrecić śrub bo od zderzaka do nadkola jest z 3cm przerwy wiec potrzeba dokładke lub nadkole od R32Kaktus_dj pisze:u mnie jest ori R32 i żadnych nadkoli nie kupywalem...ew. w innych miejscach wkrecisz śrubę do nadkola
wiec ponawiam pytanko czy ktoś zna numery seryjne tych dokładek ?
Hmm no nie wiem u mnie to tak wyglada ;/
http://img405.imageshack.us/i/111zfx.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img405.imageshack.us/i/111zfx.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;