Jakie lampy do Bory? (soczewki)
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- malpastaryrower
- Mały gagatek
- Kontakt:
hmm ja sam jakoś nie jestem przekonany do tych soczewkowych lamp, może przez to że mają tak słabo dopracowany kierunkowskaz. Zgadzam się do stwierdzenia że lipa z częściami i nie ma jakiegoś wyboru wśród świateł. Kiedyś wyczyściłem szkło(plastik) od środka i znacznie lepiej świecą bardzo prosto to zrobić i nawet nowego kleju nie trzeba dawać- na stary ładnie sie zlepi. I jedna porada dla tych którzy będą chcieli naprawić zmatowiony odbłyśnik nad żarówką- nie próbujcie tego robić.
Właśnie miałem taki zamiar... ale zastanawiam się nad kupnem nowych reflektorów bo na obecnych w nocy ciężko się jeździmalpastaryrower pisze:zmatowiony odbłyśnik nad żarówką
German Car - German Style ;-)
Gofer: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=153467 Zapraszam
[img]http://img14.imageshack.us/img14/5457/ostry.jpg[/img]
Gofer: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=153467 Zapraszam
[img]http://img14.imageshack.us/img14/5457/ostry.jpg[/img]
Gadałem dziś na zlocie w Kluczewie z kolesiami co mieli w mk3 lampy soczewkowe marki "sonar". Bardzo sobie je chwalili, ponoć duża różnica miedzy poprzednimi. Także jak uzbieram na wózek dla dziecka to wezmę się za lampki . I sądzę że mój wybór padnie na najtańsze, czyli sonar właśnie (sporo aut na takich właśnie jeździło, niestety moja bora była chyba jedyna, drugiej nie widziałem..)
Słuchajcie!!
Mam takie nie typowe pytanie: A Gdyby lampy od Bory wcisnąć do VW mk3?
Macie jakieś pomyśły jak to zrobić i jak to bedzie wyglądało?
Jestem ciekawy poprostu ;D
[ Dodano: 01 Lut 2008 18:50 ]
Witajcie!!
Mam takie pytanie: A gdyby umieścić lampy z Bory dfo VW mk3??
co o tym sądzicie? Może jakieś propozycje jak się do tego zabrać?
Chyba ze ktoś z Was już to zrobił to proszę o fotki ;D;D
Mam takie nie typowe pytanie: A Gdyby lampy od Bory wcisnąć do VW mk3?
Macie jakieś pomyśły jak to zrobić i jak to bedzie wyglądało?
Jestem ciekawy poprostu ;D
[ Dodano: 01 Lut 2008 18:50 ]
Witajcie!!
Mam takie pytanie: A gdyby umieścić lampy z Bory dfo VW mk3??
co o tym sądzicie? Może jakieś propozycje jak się do tego zabrać?
Chyba ze ktoś z Was już to zrobił to proszę o fotki ;D;D
Moj afn w trakcie modow. Jak narazie: Cwieki na aluski http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=4031420&sid=e7abb64e116d985a63e7eaa155c2fabf
[bora] Jakie lampy do Bory? (soczewki)
Koledzy, mam wielki problem również z oświetleniem!
Próbowałem już chyba wszystkiego przez różne żarówki philips (bluevision, nightbreaker) czy osram i dalej lipa. Jak asfalt jest mokry i nie ma białych linii to prawie drogi nie widać w lesie. Zastanawiam się nad zmianą a raczej jestem zmuszony.
1. Powiedzcie mi czy po wymianie na H1+H1 z H4 poprawi się widoczność na tyle, że warto inwestować.
2. Czy gdy się jakiś ring przepali to można coś z tym zrobić czy trzeba wymieniać całą lampę?
Próbowałem już chyba wszystkiego przez różne żarówki philips (bluevision, nightbreaker) czy osram i dalej lipa. Jak asfalt jest mokry i nie ma białych linii to prawie drogi nie widać w lesie. Zastanawiam się nad zmianą a raczej jestem zmuszony.
1. Powiedzcie mi czy po wymianie na H1+H1 z H4 poprawi się widoczność na tyle, że warto inwestować.
2. Czy gdy się jakiś ring przepali to można coś z tym zrobić czy trzeba wymieniać całą lampę?
Było.
Podświetlenie ringu można wymienić, zależnie od lampy robi się to różnie.
H4 świeci zawsze tylko jednym włóknem na długich czy to na krótkich.
H1 + H1 świecą dwoma włóknami (obie żarówki) pod warunkiem że mamy zworkę w skrzynce - pisze o tym na forum.
Jak chcesz mieć porządne światła, rozbierz lampy, porządnie umyj, ultra delikatnie umyj lustra, załóż żarówki od Tungsrama +90%, do tego obowiązkowo przekaźniki bo inaczej to lipa będzie. Bora tak samo jak MK4 nie ma przekaźników i świeci to jak świeci.
Kumpel w CorsaB jeździ na H4, ale napięcia ma rewelacyjne i czy deszcz czy bez zawsze dobrze widać.
Podświetlenie ringu można wymienić, zależnie od lampy robi się to różnie.
H4 świeci zawsze tylko jednym włóknem na długich czy to na krótkich.
H1 + H1 świecą dwoma włóknami (obie żarówki) pod warunkiem że mamy zworkę w skrzynce - pisze o tym na forum.
Jak chcesz mieć porządne światła, rozbierz lampy, porządnie umyj, ultra delikatnie umyj lustra, załóż żarówki od Tungsrama +90%, do tego obowiązkowo przekaźniki bo inaczej to lipa będzie. Bora tak samo jak MK4 nie ma przekaźników i świeci to jak świeci.
Kumpel w CorsaB jeździ na H4, ale napięcia ma rewelacyjne i czy deszcz czy bez zawsze dobrze widać.
skaktus, próbowałem, polerowałem też i klosze i nadal lipa.
A do tych żarówek, o których piszesz to o jakim przekaźniku mowa, bo nie orientuje się w tych sprawach i pierwsze słyszę o czymś takim.
A do tych żarówek, o których piszesz to o jakim przekaźniku mowa, bo nie orientuje się w tych sprawach i pierwsze słyszę o czymś takim.
Sprawdź napięcie na żarówce ( z włożoną żarówką ) przy odpalonym silniku.Minimum to 13,2V. Jeśli masz np 12V, 12,3 itp to żarówka nie osiąga nawet 70% swojej wydajności.
O przekaźnikach znajdziesz opis i na google i na forum.
Polerka klosza to nie wszystko, do tego jeszcze żarówka musi być odpowiednia oraz przekaźniki.
O przekaźnikach znajdziesz opis i na google i na forum.
Polerka klosza to nie wszystko, do tego jeszcze żarówka musi być odpowiednia oraz przekaźniki.