Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Re: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
jeśli chcecie mogę zrobić wam coś takiego tu akurat oklejałem carbonem w macie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a2d ... c81c8.html" onclick="window.open(this.href);return false; więcej info na priv i wszelkie zapytania pozdo 600
Dziś wziąłem sie do pracy i pomalowałem detale Bollem do zderzaków(19zł).
Dzięki za podpowiedź
Efekt:
Dzięki za podpowiedź
Efekt:
-
- ->|<-
Fojt Bardzo ładnie wyszły, podoba mi się matowy odcień. Chyba możesz polecić jak za taką cenę ?
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
Jak najbardziej polecam. Jestem ciekaw jak będzie to wszystko wyglądać po roku użytkowania.
miałem podrapane kratki z nawiewu pomalowałem jeden komplet żaluzji i nie było różnicy po miedzy orginałem Tak jak by były właśnie tą farbą malowane
Malować cieńkimi warstwami z 3x-5x z odległości minimum 25cm wtedy dobrze wyjdzie bez zacieków
miałem podrapane kratki z nawiewu pomalowałem jeden komplet żaluzji i nie było różnicy po miedzy orginałem Tak jak by były właśnie tą farbą malowane
Malować cieńkimi warstwami z 3x-5x z odległości minimum 25cm wtedy dobrze wyjdzie bez zacieków
Fojt, wyszło super.. ale mam pytanie, używasz placka? (ciekawi mnie jak ten matowy, by sie na to przyjmował) bo w seri jak mam ta gume złachaną to zostaja smugi i "nie przyjemnie" sie go wyciera , efekt "tępej szmatki polerujacej"
ex: MK4 245 km/460nm
Plak mi leży w szafce także jutro sprawdze jak sprawa wygląda.
Co do malowania czegoś co sie składa z 2 części najlepiej malować za jednym razem. Ja malowałem pierw górną część osłony kolumny kierownicy później dolną i jest delikatnie inna struktura. Różnica jest duza pomiedzy malowaniem z odległości 15 a 25 cm. Najlepszy efekt jest jak sie maluje cieńkimi warstwami.
Co do malowania czegoś co sie składa z 2 części najlepiej malować za jednym razem. Ja malowałem pierw górną część osłony kolumny kierownicy później dolną i jest delikatnie inna struktura. Różnica jest duza pomiedzy malowaniem z odległości 15 a 25 cm. Najlepszy efekt jest jak sie maluje cieńkimi warstwami.
Fojt, bede wdzieczny za sprawdzenie zdopingujesz mnie do zabrania sie za to jesli fajnie przyjmie plack'a PS: orientujesz sie ile kosztuje i jaki ma numer taki znaczek jak sprzedajesz tylko na przod, na pw , z gory dzieki)
Re: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Tak więc psykłem w niewidoczne miejsce plakiem i żeczywiście nie mozna go usunąć szmatką, ale to przecież plak i na tapicerce jest to samo. Trzeba cały element spryskać i gotowe ;P
W przygotowaniach do malowania najlepiej całą gumke usunąć z powierzchni. Ja to robiłem papierem 600 i delikatnie poprawilem 1000 rysek i tak nie bedzie widać.
przedni czarny emblemat: 1J0853601A041 cena ok 100-150zł
W przygotowaniach do malowania najlepiej całą gumke usunąć z powierzchni. Ja to robiłem papierem 600 i delikatnie poprawilem 1000 rysek i tak nie bedzie widać.
przedni czarny emblemat: 1J0853601A041 cena ok 100-150zł
hmmm dalej nie wie jak przyjmuje ale wygląda tak, ze zaryzykuje dzieki za num. znaczka
W przypadku uchwytów w drzwiach zrobiłem tak: delikatnie nasączyłem szmatke rozpuszczalnikiem (nie nitro tylko zwykły rozpuszczalnik) i ztarłem tą gumową powłokę (łatwiej schodzi nie trzeba się tyle męczyć)
a potem papierkiem ściernym 800 jeszcze przeszlifowałem delikatnie.
pomalowalem lakierem MOTIP w sparyu w kolorze nadwozia 3 warstwy + 2 warstwy lakier bezbarwny
a potem papierkiem ściernym 800 jeszcze przeszlifowałem delikatnie.
pomalowalem lakierem MOTIP w sparyu w kolorze nadwozia 3 warstwy + 2 warstwy lakier bezbarwny
- macabra_
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Fajnie to wyszło a'la dekory z Generation na konsoli też robiłeś?
Sam wolałem okleić konsole, lepiej to wygląda. Mały arkusz za kilka zł dobry efekt i mało pracy. Malowałem jedynie uchwyty drzwi w czarny mat i zmatowalem przed tym papierkiem, mozna jeszcze bezbarwnym pojechać dla utrwalenia
a czym pomalować ten element zaznaczony na czerwono ? Bo też mi tam schodzi ta guma ;/ a nie chcę abym ten element różnił się specjalnie od innych (schowka)
środek maluje na srebrno w styl R
środek maluje na srebrno w styl R