A,B,C Lakierowania
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
A,B,C Lakierowania
A przejścia to niby jak się robi? Tam gdzie nie ma podkładu matuje się bezbarwny do końca elementu i poprawia.
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;
A,B,C Lakierowania
powiedz jeszcze jaką gradacją najlepiej zmatować lakier akrylowy pod bezbarwny tak żeby efekt był najlepszy(bo nie wiem co będzie widzać po bezbarwnym)
zdecydowanie kupię:
-panele drzwiowe do mk2 3d pod głośniki 16cm
-kanapę dzieloną do 3d skóra(ew do 5d z podłokietnikiem)
A,B,C Lakierowania
Zasadniczo to akrylowego się nie pokrywa bezbarwnym. Ja pod przejścia matowałem 1500 w technologii na mokro, koledzy mówili że trzeba 2000 ale jak rogiem głębokiej rysy nie zrobisz nie będzie nic widać.
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;
A,B,C Lakierowania
wiem że do pokrywania bezbarwnym są bazy akrylowe ale plan się zminił po zakupie lakieru u sikkensa i coś trzeba było z nim zrobić. jutro spróbuję wyszlifować bezbarwny i pociągnąć 2gą warstwę bezbarwnego zobaczymy efekty.
mogę powiedzieć tylko tyle że lakier akrylowy(ly3d) zmatowany i pociągnięty bezbarwnym wygląda ślicznie i myślę że nie będzie tak płowiał jak w ori technologi.
mogę powiedzieć tylko tyle że lakier akrylowy(ly3d) zmatowany i pociągnięty bezbarwnym wygląda ślicznie i myślę że nie będzie tak płowiał jak w ori technologi.
zdecydowanie kupię:
A,B,C Lakierowania
Na pewno, ale w praktyce się tego nie stosuje, jak już to baza i kilka razy bezbarwny. Z już wypłowiałym lub leciwym czerwonym bałbym się zaryzykować. Najpierw papier potem polerka i jak będzie wszędzie pięknie równo dopiero matowanie pod bezbarwny.remekmk2 pisze:lakier akrylowy(ly3d) zmatowany i pociągnięty bezbarwnym wygląda ślicznie i myślę że nie będzie tak płowiał jak w ori technologi.
A,B,C Lakierowania
lakier położony świeży:) na stary też bym się bał kłaść bezbarwny.
spr zrobić tak jak mówisz obrobię bezbarwny, poprawię 2000woda i położę bezbarwny. masz jakieś uwagi na co zwrócić szczególną uwagę.
co do kładzenia bezbarwnego na lakier akrylowy to w wiąkszości przypadków się tego nie stosuje ze względu na wyższe koszty przy takim samym efekcie. ja kupiłem lakier akrylowy i dopiero jak zobaczyłem wypłowiałego ly3d zdecydowałem się na bezbarwny.
spr zrobić tak jak mówisz obrobię bezbarwny, poprawię 2000woda i położę bezbarwny. masz jakieś uwagi na co zwrócić szczególną uwagę.
co do kładzenia bezbarwnego na lakier akrylowy to w wiąkszości przypadków się tego nie stosuje ze względu na wyższe koszty przy takim samym efekcie. ja kupiłem lakier akrylowy i dopiero jak zobaczyłem wypłowiałego ly3d zdecydowałem się na bezbarwny.
zdecydowanie kupię:
A,B,C Lakierowania
Czym najpierw obrobisz bezbarwny żeby potem poprawiać? Od razu 1500 lub 2000 dla spokoju. Na co szczególną uwagę zwrócić nie wiem, jak trzymać papier i jakie ruchy wykonywać raczej Ci nie pokażę. Pamiętaj o czystości, wodzie bez piachu, przemyciu przed lakierowaniem... standardowa robota.remekmk2 pisze:spr zrobić tak jak mówisz obrobię bezbarwny, poprawię 2000woda i położę bezbarwny. masz jakieś uwagi na co zwrócić szczególną uwagę.
nawet gdyby był ten sam koszt to czas i nakład pracy robi swoje. Akryl musi wyschnąć trzeba zmatować kolejny raz okleić, kupa niepotrzebnej roboty.remekmk2 pisze:co do kładzenia bezbarwnego na lakier akrylowy to w wiąkszości przypadków się tego nie stosuje ze względu na wyższe koszty przy takim samym efekcie.
A,B,C Lakierowania
dzięki:)
zdecydowanie kupię:
A,B,C Lakierowania
Wrzuć zdjęcia jak to wyszło.
A,B,C Lakierowania
kolega co odwala główną robotę przy aucie już wymiotuje jak widzi moje auto więc może za tydzień go zmobilizuję i może coś będzie widać:) teraz już jest cały w bezbarwnym i muszę powiedzieć że robi robotę :hmm:jak na razie jak to mówi mój kolega "szału ni ma" ale i tak już jest ładnie.
zdecydowanie kupię:
A,B,C Lakierowania
Lakiernika który z tego żyje trudno zadowolić. I jak już wspomniałem auta w salonie są poprawiane, nieraz ja to zobaczę z dziesięciu metrów a dla klienta który nie ma z lakiernictwem nic wspólnego wszystko jest ok z najbliższej odległości.remekmk2 pisze:jak na razie jak to mówi mój kolega "szału ni ma" ale i tak już jest ładnie.
A,B,C Lakierowania
jak kolega pracował w citroenie to też poprawiał salonowe bryki
opierając się na twojej wypowiedzi: jak kumpel lakiernik mówi że wyszło zajebiście to jak mam to traktować???
opierając się na twojej wypowiedzi: jak kumpel lakiernik mówi że wyszło zajebiście to jak mam to traktować???
zdecydowanie kupię:
A,B,C Lakierowania
powiedz jeszcze jak z lakieru akrylowego zrobić lakier do paznokci??? muszę spytać bo mi kobieta żyć nie daje
zdecydowanie kupię:
A,B,C Lakierowania
Zależy czy podchodzi do sprawy obiektywnie, bo jak wiadomo każda myszka swój ogonek chwali.remekmk2 pisze:jak kumpel lakiernik mówi że wyszło zajebiście to jak mam to traktować???
Na lakierach do paznokci to ja się nie znam. Myślę że wystarczy zmatować, dodać odpowiednio utwardzacza i malować. Nie wiem jak to pędzelkiem by wyszło czy ładnie się rozleje. Do wzorków kwiatków serduszek kocich łapek używają nawet aerografu. I trzeba pamiętać że tego zmywaczem się nie zmyje.remekmk2 pisze:powiedz jeszcze jak z lakieru akrylowego zrobić lakier do paznokci???