MK4 TDI HID 6000K
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
MK4 TDI HID 6000K
Hej
Jestem po montażu HIDów, poniżej przedstawiam pierwsze efekty w dodatku w sporej mgle
Dodam, że reflektory nie są soczewkowe a i tak robią super wrażenie. Kąt padania światła jest według mnie poprawny i wysokość lamp mam ustawioną dobrze:
A tak zamontowałem przetwornicę z prawego reflektora. Na razie jest przyklejona taśmą dwustronną, trzyma bardzo dobrze, ale zamierzam to oczywiście złapać śrubkami bo wibracje plastiku w tym miejscu są bardzo duże. Póki co zakleję to jeszcze porządnie mocną taśmą.
Generalnie złego słowa o tym powiedzieć nie mogę
Pozdrawiam
Jestem po montażu HIDów, poniżej przedstawiam pierwsze efekty w dodatku w sporej mgle
Dodam, że reflektory nie są soczewkowe a i tak robią super wrażenie. Kąt padania światła jest według mnie poprawny i wysokość lamp mam ustawioną dobrze:
A tak zamontowałem przetwornicę z prawego reflektora. Na razie jest przyklejona taśmą dwustronną, trzyma bardzo dobrze, ale zamierzam to oczywiście złapać śrubkami bo wibracje plastiku w tym miejscu są bardzo duże. Póki co zakleję to jeszcze porządnie mocną taśmą.
Generalnie złego słowa o tym powiedzieć nie mogę
Pozdrawiam
- kaczor4011
- Forumowy spamer :)
Dokładnie taki zestaw:
http://moto.allegro.pl/item305094821_fi ... akosc.html
Nie kupowałem na allegro ale prosto u tego sprzedawcy więc mogę polecić
http://moto.allegro.pl/item305094821_fi ... akosc.html
Nie kupowałem na allegro ale prosto u tego sprzedawcy więc mogę polecić
mowilem CI to kolego na technicznym, ale nie sluchalesrnav_piwi pisze:Ale jeśli sprawdzałem i stwierdziłem że nie oślepiają to nadal jestem w błędzie i mam jakieś omamy?
po prawej stronie patrzac na zdjecie masz wiazke swiatla idaca w gore, pomysl teraz logicznie i domysl sie co sie bedzie dzialo jak bedziesz jechal zakretem w prawo, i co bedzie widzial kierujacy z naprzeciwka, skoro wiazka swiatla wali u Ciebie w gore prosto w oczy kierujacego...
tyle ode mnie
Sądzę, że jednak jesteś w błędzie.
Jakie z prawej strony? O czym Ty mówisz? To lewy świeci niżej... prawidłowo
Z resztą, na zdjęciach nie ocenisz w 100% jaka jest wiązka światła, no ale przemądrzać się bardzo łatwo przecież
Oceniłem na żywo i wiem że nie ma żadnych odchyleń, jest dokładnie tak jak z poprzednimi zwykłymi żaróweczkami Philipsa, tyle że inna barwa światła
Jakie z prawej strony? O czym Ty mówisz? To lewy świeci niżej... prawidłowo
Z resztą, na zdjęciach nie ocenisz w 100% jaka jest wiązka światła, no ale przemądrzać się bardzo łatwo przecież
Oceniłem na żywo i wiem że nie ma żadnych odchyleń, jest dokładnie tak jak z poprzednimi zwykłymi żaróweczkami Philipsa, tyle że inna barwa światła
Robiles pomiary specjalna aparatura?, jak nie to jest to nadal Twoja subjektywna ocena. Poza tym bez wzgledu na to widze jaka masz linie swiatlocienia i ona jest nieprawidlowa jesli chodzi o xenony.rnav_piwi pisze:Ale jeśli sprawdzałem i stwierdziłem że nie oślepiają to nadal jestem w błędzie i mam jakieś omamy?
Roznica polega na tym, ze dla halogenow linia swiatlo cienia idac od lewej zalamuje sie i po zalamaniu leci pod skosem do gory a przy xenonach po zalamaniu sie - zalamuje sie drugi raz i wraca do poziomu. Chodzi o to, ze w halogenach doswietlasz sobi w ten sposob pobocze a w xenonach to doswietlanie jest niwelowane bo by oslepialo ze wzgledu na moc swiatla.