czy da redę wsadzić halogen
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam chciałbym włożyć w klosze halogeny. Wiem wszystko jak podłączyć itp itd dodam że mam 9 pinów więc jeden będę musiał dodać. Mam taki problem nie wiem tylko czy u mnie da redę wyjąć te zaślepki czy są one na stałe. Oto zdjęcia
Tak myślałem ale trzeba rozdzielić klosz od lampy ?? czy nożykiem jakoś ?
czarny92, jakie lampy? Jak Valeo to trzeba tłuc. Inne wkładasz do piekarnika albo do wrzątku i się ładnie rozklejają.
Ostatnio zmieniony pt mar 08, 2013 18:23 przez di5turb, łącznie zmieniany 2 razy.
Zapomniałem dodać, że oczywiście można rzeźbić nożykiem od tyłu, ale znacznie łatwiej będzie z rozklejeniem lampy.
O tyle dobrze, że nie musisz klosza tłuc w Hellach
O tyle dobrze, że nie musisz klosza tłuc w Hellach
Ok dziękuję kolego za pomoc. Może trafią się lampy z halogenem w dobrym stanie to nie trzeba by tych było rozklejać
Re: czy da redę wsadzić halogen
Rozklejanie to naprawdę prosta operacja. Najciężej jest wyciąć ładne okrągłe otwory - zresztą zależy jaką kto ma do tego rękęczarny92 pisze:Ok dziękuję kolego za pomoc. Może trafią się lampy z halogenem w dobrym stanie to nie trzeba by tych było rozklejać
A co z samym zamocowaniem? Wchodzą na "wcisk" czy jest do czego przykręcić?
4motion
DriverFR, chyba jest tak jak z podwójnym kierunkiem - do zwykłej lampy go nie przykręcisz, pozostaje tylko silikon albo klej. Ewentualnie jakaś rzeźba i zrobienie zamocowania.
di5turb, Rzeźba nie wchodzi w grę - musi być OEM
chemik7, viewtopic.php?t=94513" onclick="window.open(this.href);return false; to powinno pomóc.
chemik7, viewtopic.php?t=94513" onclick="window.open(this.href);return false; to powinno pomóc.
4motion
Mnie nie przekonuje taka rzezba zeby wlozyc tam soczewke skoro nie ma ori srob mocujacych.zeby wkleic masz zbyt mala powierzchnie zeby dobrze zespoic. Moze peknac I co wtedy. Moze lepiej proboj zamontowac przeciwmgielne w kratki zderzaka.poszukaj na forum