Siemka
Wiem że było dużo takich tematów ale w żadnym nie mogę znaleźć sprecyzowanej informacji jak dbać o winylowy dach.
Może mi ktoś z was drodzy forumowicze polecić jakiś dobry środek to takowego dachu?
Liczę na pomocne odp.
Pozdrawiam
Impregnacja dachu winylowego. Czym ?
-
- Nowicjusz
- sympatyk wiatru
- Mały gagatek
sonax do mycia, jak wyschnie sonax do impregnacji
Ja takich używam - sprawdzone
Ja takich używam - sprawdzone
trudno iść przez życie wieloma drogami. co wybierasz?
ja mam winylowy i czyściłem ostatnio płynem do mycia naczyń żeby odtłuścić stary impregnat i szorowałem to szczotką ryżową, a potem impregnat Sonax. Po impregnowaniu czyściłem tylko wodą, ponoć dobre jest szare mydło bo ma neutralne ph. Kupiłem ale jeszcze nie czyściłem. Ten sonax niby jest do dachów materiałowych ale moim zdaniem u mnie też spełnia swoją role, woda spływa jak po kaczce, nadaje też intensywniejszy kolor
GTI Edition 16v: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6794683
-
- Nowicjusz
A takie coś ktoś z was może widział ?
Dostałem od poprzedniego właściciela, niby do impregnacji dachu ale mi to na takie coś nie wygląda ;/
Raczej zaopatrzę się w Sonax tylko jego cena jest dość nieciekawa ;/
Sorki za obrócone foto ;p
Dostałem od poprzedniego właściciela, niby do impregnacji dachu ale mi to na takie coś nie wygląda ;/
Raczej zaopatrzę się w Sonax tylko jego cena jest dość nieciekawa ;/
Sorki za obrócone foto ;p
To pierwsze możliwe, że to jakis sylikon w sprayu, też może impregnować, ale ja bym nei próbował bo nie wiadomo co to jest i ile ma lat.... Sonax drogi? Ja kupiłem w internecie za 30 czy 40zł, co prawda odebrałem osobiście. Spokojnie starczy na dwa razy.
GTI Edition 16v: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6794683