Dach w cabrio - pomoc !!!
-
- Nowicjusz
Witam.Mam prozbe.Czy był by ktoś w stanie zalatwic mi dach do Golfa 1 Cabrio 91 rok.Najlepiej kol czarnego.Prosze o odp.Mój nr tel 511-96-46-29.
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Re: Dach w cabrio - pomoc !!!
tapwid.pllegionista72 pisze:Witam.Mam prozbe.Czy był by ktoś w stanie zalatwic mi dach do Golfa 1 Cabrio 91 rok.Najlepiej kol czarnego.Prosze o odp.Mój nr tel 511-96-46-29.
-
- VW Klub Białystok
- Kontakt:
witam, niedawno kupiłem mk4 cabrio i chciałbym wiedzieć gdzie mam dolać jakiś płyn do elektryki dachy, smar, olej nie wiem i jak to zrobić gdzie?
Po stronie kierowcy w bagażniku powinieneś mieć taką osłonę http://metalik.home.pl/9f872d4d-eef6-4d ... e8a955.JPG" onclick="window.open(this.href);return false; Jak ją odkręcisz to oczom Twoim ukarze się pompa hydrauliczna dachu Na zbiorniczku będą znaki min i max W razie potrzeby leje się płyn jak do wspomagania kierownicy Ja zalałem Febi zielony i dach śmiga aż miło
Panowie, mam taki problem. Mam oryginalny dach winylowy w super stanie, poza jednym mankamentem. Wszystko widać na fotkach:
Zauważyłem to na początku sezonu, lecz wtedy było nieznacznie mniejsze. Wie ktoś czy da się to jakoś sensownie skleić, żeby nie rzucało się w oczy i ewentualnie czym i jak to zrobić? Lub gdzie w okolicy Warszawy by to zrobili nie zdzierając ze mnie kasy..
Zauważyłem to na początku sezonu, lecz wtedy było nieznacznie mniejsze. Wie ktoś czy da się to jakoś sensownie skleić, żeby nie rzucało się w oczy i ewentualnie czym i jak to zrobić? Lub gdzie w okolicy Warszawy by to zrobili nie zdzierając ze mnie kasy..
GTI Edition 16v: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6794683
- krzychu195
- Użytkownik
- Kontakt:
- KoguT
- I am the Stig
- Auto: VW Golf MK4 Cabrio
- Silnik: ABF
- Kontakt:
Panowie a jest możliwość regulacji uszczelek nad bocznymi szybami?
U mnie z lewej strony nad drzwiami kierowcy wygląda jak by uszczelka była jakieś 3-4mm cofnięta w tył. Na złożonym dachu dociska się dosyć ciasno do uszczelki która jest nad pałąkiem a z przodu jest luz między tą uszczelką nad szybą a tą przy słupku. Efekt jest taki że jak chlapnę mocniej wodą to na tył "łączeniu" z przodu kilka kropel poleci do środka na klamrę dociągającą dach.
U mnie z lewej strony nad drzwiami kierowcy wygląda jak by uszczelka była jakieś 3-4mm cofnięta w tył. Na złożonym dachu dociska się dosyć ciasno do uszczelki która jest nad pałąkiem a z przodu jest luz między tą uszczelką nad szybą a tą przy słupku. Efekt jest taki że jak chlapnę mocniej wodą to na tył "łączeniu" z przodu kilka kropel poleci do środka na klamrę dociągającą dach.
- CabrioSeb
- Mały gagatek
- Auto: Mk 3Cabrio
- Silnik: AFT
- Kontakt:
Panowie szukam tapicera do obszycia dachu jaki koszt przygotować i jak najbliżej Pomorza
Polecam firmę tapicerską Tapwid w Niedrzwicy Dużej koło Lublina, bardzo profesjonalnie podchodzą do tematu wymiany pokrycia dachu
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Napisz na forum mk1cabrio w Warszawie jest Skolu kiedyś dachy robił, nie wiem czy nadal?
I kogoś też polecali z pomorza ale nie pamiętam.
Tapwid od dachów jest bardzo dobry tylko daleko od Ciebie.
- CabrioSeb
- Mały gagatek
- Auto: Mk 3Cabrio
- Silnik: AFT
- Kontakt:
Dach w cabrio dawno oganiety znaleziono przy okazji paru tapicerów samochodowych na rejonie poszycie zostało już dawno zamontowane wiec jest ok!