migajaca kontrolka.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
migajaca kontrolka.
witam mam taki problem po odpaleniu silnika zaczyna swiecic kontrolka od od temperatuy cieczy plyn w chlodnicy jest silnik trzyma temperature a wentylator sie włancza co to moze byc?
Jak sprawdzenie czy kostka kontaktuje nie pomogło, to będzie to najprawdopodobniej wina stabilizatora napęcia, który jest w zegarach z tyłu. On w Dieslach czasem wysiada ( już pare takich przypadków na forum było i ja tez tak miałem) i wtedy kontrolka miga ciagle, a wskaznik paliwa i temperatury oszukuje (zawyża - u mnie temp pokazała max, a wentylator się nie włączył, i paliwo pokazało max, chociaz wiem, że nawet połowy nie było )
W razie czego taki stabilek, co tam jest da sie zastąpic innym, bo ten dokładnie co tam jest jest drogi i cieżko dostępny. Numer tego co tam wsadzic się da to 7810. Kosztuje 1 zł.
Pozdro
W razie czego taki stabilek, co tam jest da sie zastąpic innym, bo ten dokładnie co tam jest jest drogi i cieżko dostępny. Numer tego co tam wsadzic się da to 7810. Kosztuje 1 zł.
Pozdro
Do zegarów dobierasz się tak:mene22 pisze:sprawdzilem kostke przy zbiorniczku jest podłaczona a do zegarow niewiem jak sie zabrac
Odkręcasz panel z przełącznikami, półki pod kierownicą i dwie śróby mocujące zegary ( wszystko dobrze widac),
potem wkładasz rękę za zegary i odpinasz linkę od prękościomierza ( troche trzeba sie za pierwszym razem pomęczyc, ale nic tam nie zepsujesz), odpinasz wtryczkę/wtyczki od zegarów i juz.
Stabilizator będzie przykręcony z tylu do obudowy prędkościomierza z zewnątrz.
Zeby go wymienic poprostu go wysuwasz i wsuwasz nowy.
I potem w odwrotnej kolejności składasz:)
-
- Gadatliwa bestia
ja tez tak mam ze po odpaleniu silnika mruga mi kontrolka od plynu chlodzoncego - i dodam ze mam tak od czasu jak wynienialem pompe wodna bo mi sie rozciekla i przy okazji wtedy wymienilem plyn w chlodnicy. zeby mi nie mrogala to wypiolem wtyczke i zmostkowalem ja kawalkiem drota i jest git ale z tym stabilizatorem do ciekawe chociarz mi paliwko pokazuje ok
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6