wymiana wahacza

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

pmatwijczyk
Nowicjusz
Nowicjusz

wymiana wahacza

Post autor: pmatwijczyk » czw maja 10, 2007 17:09

Przedwczoraj pęk mi wahacz, dzisiaj wymieniłem go na nowy. Zrobiłem jazdę próbna wszystko wskazuje na to ze zbieżność jest ok, ale na oko nigdy nie wiadomo. Chciałbym się od was dowiedzieć czy muszę jechać na zbieżność. Jeszcze jedno, podczas zakładania wahacza zauważyłem, że mam lekkie luzy na jednej tulejce, a na drugiej jest założona jakaś blaszka, która ma je zmniejszać, ale i tak jest w niej taki sam luzy jak w pierwszej. Powiem jeszcze że tak samo było w tym starym wahaczu, który pół roku temu był robiony w warsztacie. Co o tym myślicie, proszę o pomoc?

Awatar użytkownika
radekgrazka
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: radekgrazka » czw maja 10, 2007 18:03

pmatwijczyk pisze:ale na oko nigdy nie wiadomo
to prawda przydało by sie jak bys je ustawił , nie wiadomo tez czy przy tym jak ci pękł ten wachacz nie zmiemił ci sie również kąt kól,
a ta blaszka jest włożona w to tulekje z tyłu ? i jest w kształcie przecietej rurki ?
jesli tak to jest oryginalna blaszka takzenie martw sie nikt ci tandety nie zrobił pozdro :bigok:

pmatwijczyk
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: pmatwijczyk » czw maja 10, 2007 19:38

Wahacz akurat pękł mi podczas spokojnej jazdy, dokładniej przy hamowaniu. Więc myślę, że zbieżność mogę sobie odpuścić

Awatar użytkownika
radekgrazka
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: radekgrazka » czw maja 10, 2007 19:48

jak chcesz twoja sprawa . pozdrawiam :bigok:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”