szarpanie w trakcie jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
szarpanie w trakcie jazdy
jak w temacie. Golf III 1.9D. Chwilami odnoszę wrażenie jakby paliwo nie było podawane. Szarpie dość mocno. Zwłaszcza jak jest zimny silnik, ale nie tylko. I najczęściej na obrotach 2000 -2200. Autem strasznie rzuca. Może coś poradzicie. Niedawno wymieniałem kółko zębate i śrubę która je mocuje w rozrządzie. Wcześniej miałem to samo - jeszcze bardziej nasilone. Po wymianie jest podobnie.
Re: szarpanie w trakcie jazdy
Sprawdz filtr paliwa a najlepej wymien(koszt zalezy gdzie kupisz)! Proponuje zajrzec do fitra powietsza! Oraz sprawdzic u pompiarza poczatek tloczenia-(wazne),koszt okolo 60zlzFandorin pisze:jak w temacie. Golf III 1.9D. Chwilami odnoszę wrażenie jakby paliwo nie było podawane. Szarpie dość mocno. Zwłaszcza jak jest zimny silnik, ale nie tylko. I najczęściej na obrotach 2000 -2200. Autem strasznie rzuca. Może coś poradzicie. Niedawno wymieniałem kółko zębate i śrubę która je mocuje w rozrządzie. Wcześniej miałem to samo - jeszcze bardziej nasilone. Po wymianie jest podobnie.
Jak wszystko zostanie sprawdzone daj znac.Powodzenia
Odnajduje sie...
niesądzę ale zamiast go czyścić to go zaślep (blacha bez otworu na kolektor)Fandorin pisze:A czy te objawy które opisałem mogą mieć jakiś związek z zaworem EGR?
ja tak mam zrobione
tylko niczego nie odpinaj!!! niech on sobie tam myśli że działa a właściwie to tym poprawisz czystość kolektora dolotowego i zwiększysz ilość świerzego powietrza.
zawór jak jest dobry to powinien działać na biegu jałowym i przy jednolitych obrotach (jak nie przyspieszasz) - jak tak niejest to jest do d... i najlepiej go zaślepić (lub wymienić)