podgrzewanie świec i ssanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
podgrzewanie świec i ssanie
chcialbym sie dowiedziec o dieslach w mondelu golf mk3
interesują mnie najbardziej D 60, TD 75 i TDi 90
1. jak są podgrzewane świece trzeba czekac przy zapalaniu czy sie automatycznie podgrzewają po otwarciu drzwi?
2. czy w dieslach D i TD są jakies przyciski do rozruchu np ssanie jak w produkcjach fiata, czy wszystko dziala automatycznie jak w większości aut?
3. własnie oglądałem TD i sie zawiodłem chodził jak traktor czy to dobrze?
nawet bym powiedział ze chodził głośniej od mojego fiata 126p a ja chce auto które będzie cichsze od malucha, nawet dużo cichsze
4. jak kupie diesla moge do niego lać olej roślinny tak slyszalem ze nawet na nim jezdzi jak nie będę mial kasy na wachę?
pozdro
1. jak są podgrzewane świece trzeba czekac przy zapalaniu czy sie automatycznie podgrzewają po otwarciu drzwi?
2. czy w dieslach D i TD są jakies przyciski do rozruchu np ssanie jak w produkcjach fiata, czy wszystko dziala automatycznie jak w większości aut?
nawet bym powiedział ze chodził głośniej od mojego fiata 126p a ja chce auto które będzie cichsze od malucha, nawet dużo cichsze
4. jak kupie diesla moge do niego lać olej roślinny tak slyszalem ze nawet na nim jezdzi jak nie będę mial kasy na wachę?
pozdro
Re: podgrzewanie świec i ssanie
1. Podgrzewa sie tylko wtedy jak kontrolka zapali sie na desce i zgaśnie. Właczni drzwiowy był we wrzystkich silnikach AAZ, niektóry 1Y, w TDI nie było. Działanie jego jest dużo razy wałkowane na forum wystarczy wyszukac w opcji szukajzegarek2006 pisze:chcialbym sie dowiedziec o dieslach w mondelu golf mk3
pozdro
2. W AAZ i 1Y do 95 r był reczny przyspieszacz kata wtrysku, po 95 był juz automatyczny, w SDI i TDI nie było.
3. Mój TD chodzi jak sie rozgrzeje jak benzynka i o wiele ciszej niz rodzinny MK IV TDI- wiec nie trafiłes na dobry egzemplarz
4. Wg mnie jak chcesz bez przerabiania latac na czystym roslinnym to bez sensu, diesel ma byc trwały i ekonomiczny, zaoszczedzisz tyle co za jakis czas wrzucisz w koncówki wtrysków i inne rzeczy- takie jest moje zdanie. A koszty paliwa wyjda Ci i tak tyle co utrzymanie Fiata 126p wiec po co przesadzac
5. Pamietaj dobry Diesel w MK III to wydatek od 10 tys zł- nic nie ma za darmo.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz