Przy odpalaniu piszczy i obroty szaleja
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przy odpalaniu piszczy i obroty szaleja
witam
ostatnio zuważyłem że z rana odpalając mojego grzdylka coś sie dzieje z obrotami i strasznie piszczy
nie wiem byc może to pasek ? ( niedawno były obydwa wymieniane)
ale czy jak pasek się slizga na zimnym silniku to czy obroty spadają np do 400/min
po dodaniu gazu leciutko jeszcze przez chwilę taki stan sie utrzymuje po czym przechodzi ( obroty są normalne) i zostaje tylko delikatny pisk pomiędzy obrotami 900-2300
pozdr.
ostatnio zuważyłem że z rana odpalając mojego grzdylka coś sie dzieje z obrotami i strasznie piszczy
nie wiem byc może to pasek ? ( niedawno były obydwa wymieniane)
ale czy jak pasek się slizga na zimnym silniku to czy obroty spadają np do 400/min
po dodaniu gazu leciutko jeszcze przez chwilę taki stan sie utrzymuje po czym przechodzi ( obroty są normalne) i zostaje tylko delikatny pisk pomiędzy obrotami 900-2300
pozdr.
Ostatnio zmieniony pt lis 16, 2007 12:05 przez PROGRAF, łącznie zmieniany 1 raz.
- Przewodnik
- Ma gadane
- Kontakt:
no i zrobiłem tak jak mówiliście
naciągnałem tak pasek aby można go było na centymetr ugiąc
no i niestety przyszły przymrozki co prawda obroty tak nei spadają ale nadal piszczy
w tym samym zakresie obrotów co wczesniej
pojechałem do mechanesa a on stwierdził że jak mi ten pisk przeszkadza to mam czymś psiuknąc podał nazwe ale zapomniałem a tak w ogóle i powiedział że mam pasek getsa ( chyba jakoś tak ) a te paski zawsze piszczą ????????????
pozdro.
naciągnałem tak pasek aby można go było na centymetr ugiąc
no i niestety przyszły przymrozki co prawda obroty tak nei spadają ale nadal piszczy
w tym samym zakresie obrotów co wczesniej
pojechałem do mechanesa a on stwierdził że jak mi ten pisk przeszkadza to mam czymś psiuknąc podał nazwe ale zapomniałem a tak w ogóle i powiedział że mam pasek getsa ( chyba jakoś tak ) a te paski zawsze piszczą ????????????
pozdro.
-
- Ma gadane