Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
mam głupie pytanie:))) 1 grudnia jak wskazówka wchodziła mi już na czerwone pole rezerwy w mk2 zatankowałem bak po ful do 3 cyknięć pistoletu
-46 litrów za 180zł do pełna
-pojemność baku to przecież 55litrów
-zrobiłem 700km do momentu aż wskazówka weszła znów na czerwone pole i dotankowałem te 9 litrów i zrobiłem około 200km.
i teraz nie kumam jak policzyć spalanie ?
-zrobiłem 700km do momentu aż wskazówka weszła znów na czerwone pole i dotankowałem te 9 litrów i zrobiłem około 200km.
Mój golfik TDI 90 koni w kombi spala około 5 litrów na setkę, max spalił mi 6,3 po mieście z przyczepą. Jakby mi ktoś powiedział że tyle pali to nigdy bym nie uwierzył a jednak, a myślałem że citroen ax jak palił 5 litrów to mało hehe a tu kombi o wadze 1200 kilogramów w zupełności 5 litrami się zadowoli. Przy minusowej temperaturze po mieście na krótkich odcinkach i niedogrzany do 6 litrów.
A ja mam takie pytanie co do spalania
Mam TDI GT Special i komputer wewnątrz, co w mk3 nie było zbyt popularne.
Pytanie: Czy wie ktoś czy dane wyświetlane na desce - konkretnie spalanie - jest wiarygodne? Chodzi mi o to czy jest tam jakaś przepływka na paliwie, czy liczy to kalkulator na podstawie prędkości odległości i czasu przejazdu?
Pytanie: Czy wie ktoś czy dane wyświetlane na desce - konkretnie spalanie - jest wiarygodne? Chodzi mi o to czy jest tam jakaś przepływka na paliwie, czy liczy to kalkulator na podstawie prędkości odległości i czasu przejazdu?
-
- Użytkownik
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
Różnica między spalaniem pokazywanym przez MFA a rzeczywistym jestpojke pisze:A ja mam takie pytanie co do spalania
zakładając oczywiście że po tych 9l i 200km dojechałeś do rezerwyspecWROC pisze:mam głupie pytanie:))) 1 grudnia jak wskazówka wchodziła mi już na czerwone pole rezerwy w mk2 zatankowałem bak po ful do 3 cyknięć pistoletu
46l + 9l = 55l
700km + 200km = 900km
więc
(55l : 900km) x 100= 6,1 l/100km
lub nie uwzględniając tej dolewki
(46l :700km) x 100= 6,6 l/100km
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2008 11:33 przez adam16v, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://www.motofirma.pl/bsp,f165af1ba51506,e898b25902e6b6,adam16v-VW-Golf-16TD.html][img]http://www.motofirma.pl/upload/spalanie/icons/e898b25902e6b6_1.gif[/img][/url]