dziwne uderzenia podczas przyspieszania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Balugass
- Użytkownik
- Kontakt:
dziwne uderzenia podczas przyspieszania
witam mam taki problem z moim golfikiem: gdy dodaje gazu podczas jazdy i gwaltownie odpuszczam a nastepne dodam gazu czyje takie uderzenie jakby gdzies byl luz dodam ze wymienialem poduszki pod silnikiem i dalej jest to samo pomocy
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witaj,
Mialem dokladnie taki sam objaw. Podcxaas przyspieszania stuk, podczas odejmowania gazu to samo.
Okazalo sie, ze mialem do wymiany prawie wszystkie tuleje gumowe przedniego wachacza.
Dodam, ze na przegladzie rejestracyjnym to nie wyszlo. Takze jak probowalem sam kiwac kolem lewo prawo.
Dopiero na szarpakach w Shellservice. Wzieli za diagnostyke 25 zl
Pytanie zasadnicze- czy po gwaltownym przyspieszeniu, jak wcisniesz sprzeglo, a nastepnie hamulec, tez tak jest?
Bo jesli tak to masz tak samo jak ja.
Jesli podczas hamowania nie ma tego stukniecia, to tak jak poprzednik powiedzial, moze to byc przegub, badz poduszka skrzyni.
Pozdrawiam
Mialem dokladnie taki sam objaw. Podcxaas przyspieszania stuk, podczas odejmowania gazu to samo.
Okazalo sie, ze mialem do wymiany prawie wszystkie tuleje gumowe przedniego wachacza.
Dodam, ze na przegladzie rejestracyjnym to nie wyszlo. Takze jak probowalem sam kiwac kolem lewo prawo.
Dopiero na szarpakach w Shellservice. Wzieli za diagnostyke 25 zl
Pytanie zasadnicze- czy po gwaltownym przyspieszeniu, jak wcisniesz sprzeglo, a nastepnie hamulec, tez tak jest?
Bo jesli tak to masz tak samo jak ja.
Jesli podczas hamowania nie ma tego stukniecia, to tak jak poprzednik powiedzial, moze to byc przegub, badz poduszka skrzyni.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz sty 06, 2008 13:32 przez jarorlit, łącznie zmieniany 1 raz.
- Balugass
- Użytkownik
- Kontakt:
wszystkie tuleje mam ok bo jak bylem na przegladzie to kazalem dla panow sie postarac zeby wszystko sprawdzili jak trzeba gdy przyspieszam i wcisne sprzeglo to nic nie slychac...wiec pozostaja tylko przeguby ciekawe ile mnie to kasy wyniesie
mój były variancik ---> http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=214025
nie wiem czy to jest dobry sposob, ale jak sie podniesie jedna strone do gory to obracajac kolem na biegu moze daloby sie wyczuc na ktorym przegubie jest luz...
W kazdym razie jeden przegub w www.autopartner.pl (to taki sklep w Gdańsku) kosztuje w zaleznosci od typu silnika mk3 od 80-150 zl. Tylko nie wiadomo, czy to przegub wewnetrzny czy zewnetrzny poszedl.
No i pewnie dojdzie robocizna i trzeba by doliczyc oslony gumowe do nich...
W kazdym razie jeden przegub w www.autopartner.pl (to taki sklep w Gdańsku) kosztuje w zaleznosci od typu silnika mk3 od 80-150 zl. Tylko nie wiadomo, czy to przegub wewnetrzny czy zewnetrzny poszedl.
No i pewnie dojdzie robocizna i trzeba by doliczyc oslony gumowe do nich...
Ostatnio zmieniony ndz sty 06, 2008 14:58 przez jarorlit, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Najlepszy sposób na sprawdzenie przegubów to, iść obok samochodu podczas gdy on delikatnie rusza, jeżeli koło obraca się płynnie przeguby są raczej ok, jeżeli porusza się takimi małymi "skokami" to przegub do wymiany.
Musiałeś coś zrobić w samochodzie po ciemku??? Zajrzyj tutaj http://allegro.pl/show_item.php?item=292685232
W moim przypadku, przy podobnych objawach, okazalo sie ze to nie byla poduszka.adamerror pisze:na 99% poduszka
Czyli przewazyl 1 %
Ostatnio zmieniony czw sty 10, 2008 15:11 przez jarorlit, łącznie zmieniany 1 raz.