ciśnienie w zbiorniczku wyrównawczym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ciśnienie w zbiorniczku wyrównawczym
pomocy... od pewnego czasu zauwazyłem ze w zbiorniczku wyrównawczym w moim golfie td znajduje sie dosyc spore cisnienie co moze byc tego przyczyną.
co znaczy duze?to ze plyn znajduje sie pod cisnieniem to normalne,dlatego w instrukcji jest wyraznie napisane zeby nie otwierac korka od zbiorniczka wyrownawczego, gdy silnik jest cieply,gdyz jest on pod cisnieniem.
Ostatnio zmieniony pn lut 04, 2008 17:41 przez pavello, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images12.fotosik.pl/63/ec7bc7e88b6fa39c.jpg[/img][/url]
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
albo" wydmuchało"uszczelkę pod głowiącą ...szczególnie jak pojawiło ci się to po porządnym zagrzaniu i przeganianiu auta...u mnie moge odkrecic korek i pojawia się lekkie pssyt ,płynu nie wygania nawet na ciepłym...awaria pompy i nieszczelnosci napewno niezwiękrzą ci cisnienia w zbiorniczku wyrównawczym wręcz przeciwnie
Ostatnio zmieniony pn lut 04, 2008 21:12 przez munior, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam. Tak sie składa ze ja właśnie miałem taki problem ze wywalało mi płyn własnie przez ten zbiorniczek.. wszyscy obstawiali uszczelke.. a co sie okzało.. własnie pompa wody była nieszczelna poklejona silikonem po poprzednim właścicielu.. robiłem akurat rozrzad i myślałem ze odrazu uszczelke wymienie tymczasem mechanik jak zobaczył tą pompe kazal sie wstrzymać z tą uszczelka wymienił pompe i do tej pory nie mam zadnych problemów z płynem.. takze moim zdaniem akurat pompa wody ma spory wpływ na ten zbiorniczek.. Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Więc najprawdopodobniej masz ten sam problem co ja.. koszty wymiany i sama pompa nie są drogie.. także mozesz spróbować napewno duzo taniej cię wyniesie niz wymiana uszczelki.. oczywiscie pod warunkiem ze to nie uszczelka.. u mnie pomogło.. na wszelki wypadek podjedz do jakiegos mechanika niech rzuci okiem.. Pozdrawiam