Cinek pisze:po pierwsze popraw błędy, bo jak czytam o tych CHamulcach to szlag mnie chce trafić
a wiec oba czujniki na hamolcach mają 4 kable wiem ze jak je pomyle to ecu sie moze na mnie obrazic wiec jaka jest roznca miedzy "czujnikiem hamulca" a "sygnałem chamulca" bo nie wiem ktory gdzie podpiąc, ten od swiateł stop to napewno wysle sygnał 12V na sterownik tylko gdzie ja mam wstawic tego drugiego skoro mam tylko jeden pin na schemacie pokazany to drugi kabel wedruje do masy ?
Cinek pisze:po drugie jakie masz obroty a nie ile jedziesz
z tym jest problem bo obrotek z D ni hu hu nie wspołpracuje z TDI, porownawszy z wczesniejszym silnikiem na ostatnim biegu sie zachowuje jak by dochodził do 3500 obrotow skrzynia biegow ma sie skączyc dopiero przy 195 km/h według danych przełozenia skrzyni
Diod pisze:impulsatora komp nie potrzebuje
skąd u mnie tempomat ? :/ nie ma zabespieczenia ze jezeli auto nie jedzie (jesli nie dostanie sygnału predkosci) to nie pozwoli wkrecic silnika na wyzsze obroty ? a tym samym nie poda dawki paliwa takiej jaką powinien ? nawet przy mocniejszym depnieciu z niskich obrotow silnik nawet malunieczkiego dymka nie puszcza a patrzyłem na seryjne TDI to jednak cos sie tam czarnego pojawia
Diod pisze:konwersja napiecia na wzmacniaczu operacynym i to do kompa
jak to zrobic ? bo z tego co wyczytałem to zrozumiałem ze jest to mozliwe
adam16v pisze:A mnie się wydaje że skrzynka zbyt krótka do tdi
napewno nie jest ta skrzynia na tyle krotka by sie bujał tylko do 120 km/h
jutro podepne dwa z 3 czujnikow pedałow
ewentualny przeszczep zegarow z MFA do TDI jakie sygnały z kompa beda potrzebne ?