Drgania na biegu jalowym i przy ruszaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Drgania na biegu jalowym i przy ruszaniu
Na biegu jalowym wystepuja drgania w kabinie, jak zwieksze obroty do ok. 1000 to drgania ustepuja. Jak ruszam to rownież się pojawiają. Co może być przyczyną - poduszka pod silnikiem czy coś innego ?
Re: Drgania na biegu jalowym i przy ruszaniu
Jak nie łapa no to szykuj się na dwumasagent008 pisze:Na biegu jalowym wystepuja drgania w kabinie, jak zwieksze obroty do ok. 1000 to drgania ustepuja. Jak ruszam to rownież się pojawiają. Co może być przyczyną - poduszka pod silnikiem czy coś innego ?
<wymoderowano>
Założyciel tematu nie napisał w sumie jaki silnik ma, w podpisie ma TD co moze sugerowac AAZ czyli o dwumasie możemy zapomnieć.stania-PL pisze:Jak nie łapa no to szykuj się na dwumas
Jedyny "spaprany" dwumasem diesel w mk3 to AFN niestety
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
witam ...sąsiad miał to samo ,trzęsło budą po odpaleniu i przy ruszaniu,powymieniał co się dało ,bez zmian trzęsło ,w końcu przypadkiem znalazł powód okazało sie że niedokrecona była przednia belka do której mocowana jest poduszka silnika...
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Dołącze swoje spostrzeżenia bo mam tez taki problem, wszystkie poduchy nowe, kąty poustawiane a i tak trzęsie. Wkurza mnie to niemiłosiernie, ja mam też TD-AAZ. Gość który ustawiał kąty wtrącił coś o jakiejś przeciwwadze która powinna być przymocowana do silnika z jakąś łapą a ja ją mam na belce pod silnikiem. Znowu na każdym szrocie wszystkie przeciwwagi są właśnie przymocowane do wózka więc cholera wie w czym tkwi problem. A taki masażyk na krzyżówce naprawdę jest lekko irytujący.
panowie a ja mam taki problem zaczal sie od wbicia wstecznego raz ruszylem do tylu cos przeskoczylo i pojawily sie drgania gdy puszcze sprzeglo to drgan prawie niema wciskam spowrotem i drga stuka niewiem jak to powiedzie, kiedy wrzuce 1 i rusze do przodu znowu cos przeskakuje i juz jest ok jak nowka ale po kolejnym razie wbicia wstecznego i ruszeniu znowu przeskok i znowu drga jak nawet na luzie jak wciskam sprzeglo musze znowu wbic jeden ruszyc cos tam przeskoczy i po drganiach niemam pojecia oco chodzi mial ktos juz taki problem??