witam czy wymiana skrzyni biegów 4 ki w silniku JP na 5- cio biegowa np 4S lub 4T wieze sie takze z wymiana mechnizmu zmiany biegow ?
dzieki za info
Zmiana skrzyni biegow 4-5 w JP ku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
robiłem na odwrót w II 1.8 GT z 87 r i nie było problemu , była 5 z uszkodzonym wstecznym i zmieniłem na 4 z 1.6D , fajnie to latało (ale 5 na trasie brakowało ) ważne żeby mocowanie podpory na końcu skrzyni było takie same ja miałem z tym leki zgryz Golf I z II ale zakładałem co było
Ostatnio zmieniony czw maja 08, 2008 09:34 przez vision, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
czyli wystarczy skrzynia biegow i mala zmiana tych ciegiel?
z tego co wyczytalem w silnikach benzynowych trzeba bylo zmienic caly mechanizm zmiany biegow. Obecnie mam model skrzyni biegow 3R (4 biegi)
Dodatkowo ETKA pokazuje inna podpore mocujacą lapę skrzyni biegow z poduszka jak to sie ma w rzeczywistości ?
[ Dodano: Wto Maj 13, 2008 7:22 pm ]
pytanie czy mechanizm zmainy biegow z seata toledo podejdzie pod skrzynie 4 S? jak to wyglada? przerabiał ktos podobny temat ? zalezy mi na czasie mam kilka ofert ale co bylo by najlepsze ?
z tego co wyczytalem w silnikach benzynowych trzeba bylo zmienic caly mechanizm zmiany biegow. Obecnie mam model skrzyni biegow 3R (4 biegi)
Dodatkowo ETKA pokazuje inna podpore mocujacą lapę skrzyni biegow z poduszka jak to sie ma w rzeczywistości ?
[ Dodano: Wto Maj 13, 2008 7:22 pm ]
pytanie czy mechanizm zmainy biegow z seata toledo podejdzie pod skrzynie 4 S? jak to wyglada? przerabiał ktos podobny temat ? zalezy mi na czasie mam kilka ofert ale co bylo by najlepsze ?
Ostatnio zmieniony śr maja 14, 2008 08:24 przez BruceLee30, łącznie zmieniany 3 razy.