pompa wtryskowa padła ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
pompa wtryskowa padła ?
no i nie odpala mi golfik
za pierwszym razem nie chciał odpalić, jednak zaskoczył silnik , w trakcie jazdy było wszystko ok
po zgaszeniu silnika znowu problem z odpaleniem, ale odpalił i wróciłem do garażu
ale więcej nie odpalił
najpierw sprawdzony został elektrozawór ( jeśli nazwę dobrze pamiętam?) ale on działa ok
mechanik (szwagier po grzebaniu powiedział, że to padła pompa
czy może być jeszcze coś innego ?
auto kręci od ręki... brak tylko zapłonu, napięcie dochodzi gdzie trzeba (słowa szwagra)
co jeszcze może być ? bo nie chcę niepotrzebnie wywalać kasy, wolę sprawdzić wszystkie opcje
pzdr
za pierwszym razem nie chciał odpalić, jednak zaskoczył silnik , w trakcie jazdy było wszystko ok
po zgaszeniu silnika znowu problem z odpaleniem, ale odpalił i wróciłem do garażu
ale więcej nie odpalił
najpierw sprawdzony został elektrozawór ( jeśli nazwę dobrze pamiętam?) ale on działa ok
auto kręci od ręki... brak tylko zapłonu, napięcie dochodzi gdzie trzeba (słowa szwagra)
co jeszcze może być ? bo nie chcę niepotrzebnie wywalać kasy, wolę sprawdzić wszystkie opcje
pzdr
Re: pompa wtryskowa padła ?
aski pisze:no i nie odpala mi golfik
ale więcej nie odpalił
pzdr
a może klina na wale sie ukręcił??? jak sie dobrze ustawił to odpala a jak zle to nie da rady. W dieslach na pompach trudno zajechac pompe i to tak od razu bez wczesniejszych objawów, chyba ze tankowałes troche wczesniej. Sprawdził bym kąt wtrysku i czy dolne koło pasowe sie nie giba bo to znana przypadłosc w MK III.
-
- Nowicjusz
Wpisz w szukaj słowo notlauf i bedziesz wszystko wiedziałmichal.vw4TDI pisze:Ja posiadam MK 4 90 koni i tez nie wiem czy mi pompa nie padla albo pada
pise bo autko moje zachowuje sie bardzo dziwnie to znaczy czasami ciagnie normalnie a czasami to maks 100 km/h
jak by go ktos za zderzak trzymał pomocy!!!!!
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Na pokrywie rozrzadu masz naklejke z numerem silnika i oznaczeniem. Jezeli masz 90KM i rocznik 2000 to na 99% jest to silnik ALH ze zmienna geometria łopatek turbiny. Najlpeiej zrobic dynamiczne logi za pomoca vaga wtedy kiedy auto zamula - podejrzewam ze albo łopatki turbiny do czyszczenia albo zaworek sterujacy turbiną sie zepsuł.michal.vw4TDI pisze:jak je odróznic te silniki
a autko jest z 2000rr.
-
- Nowicjusz
michal.vw4TDI przedostatni post na tej stronie :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=23442&start=225
na fotkach jest pokazane miejsce z polem numerowym silnika
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=23442&start=225
na fotkach jest pokazane miejsce z polem numerowym silnika
-
- Nowicjusz
[
a może klina na wale sie ukręcił??? jak sie dobrze ustawił to odpala a jak zle to nie da rady.
a można prosić ciut jaśniej klina ? jak to sprawdzić ?
W dieslach na pompach trudno zajechac pompe i to tak od razu bez wczesniejszych objawów, chyba ze tankowałes troche wczesniej.
tankowałem wcześniej, tak do połowy, jak zwykle na tej samej stacji, na pewno ON ale zero wcześniejszych objawów
Sprawdził bym kąt wtrysku i czy dolne koło pasowe sie nie giba bo to znana przypadłosc - ale czy to ma wpływ na odpalanie lub nie silnika ?
a może klina na wale sie ukręcił??? jak sie dobrze ustawił to odpala a jak zle to nie da rady.
W dieslach na pompach trudno zajechac pompe i to tak od razu bez wczesniejszych objawów, chyba ze tankowałes troche wczesniej.
tankowałem wcześniej, tak do połowy, jak zwykle na tej samej stacji, na pewno ON ale zero wcześniejszych objawów
Sprawdził bym kąt wtrysku i czy dolne koło pasowe sie nie giba bo to znana przypadłosc - ale czy to ma wpływ na odpalanie lub nie silnika ?
wpisz w szukaj gibające się koło pasowe- oj duże ma znaczenie na odpalanie, od tego zależy ka wtrysku a tym samym zapłon mieszankiaski pisze:[