Jak odkrecić miske olejowa????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak odkrecić miske olejowa????
Witam wszystkich!!
Tak jak w temacie nie moge odkrecic miski olejowej a wlaściwie jej zdjąść bo wszystkie srobki odkrecilem. Namęczyłem sie z tym tyle ze szok...:/ probowałem na boki przesuwać itp i nic nie pomogło ( zadzwoniłem do mechanika i mi powiedział ze "smok" trzyma i trzeba wysunąć. Nawet odkreciłem pompe od wspomagania żebym mógł ją przesunąć do przodu i nic z tego. Skrzynie tez poluzowałem ale tam jest i tak docisk wiec nic to nei dało.... Nie wiem co mam zrobić ale chyba muszę kupić nowa miskę a stara jakoś szlifierka przeciąć.
Mam golfa III 1.9 td
proszę o rade bo skręciłem to tak i jeszcze większy wyciek jest chyba bo brud podszedł pod uszczelkę.
pozdrawiam.
Tak jak w temacie nie moge odkrecic miski olejowej a wlaściwie jej zdjąść bo wszystkie srobki odkrecilem. Namęczyłem sie z tym tyle ze szok...:/ probowałem na boki przesuwać itp i nic nie pomogło ( zadzwoniłem do mechanika i mi powiedział ze "smok" trzyma i trzeba wysunąć. Nawet odkreciłem pompe od wspomagania żebym mógł ją przesunąć do przodu i nic z tego. Skrzynie tez poluzowałem ale tam jest i tak docisk wiec nic to nei dało.... Nie wiem co mam zrobić ale chyba muszę kupić nowa miskę a stara jakoś szlifierka przeciąć.
Mam golfa III 1.9 td
proszę o rade bo skręciłem to tak i jeszcze większy wyciek jest chyba bo brud podszedł pod uszczelkę.
pozdrawiam.
Ale miska zaraz po odkręceniu odkleiła sie od bloku na uszczelce. Miska sie przesuwa na rozne strony i nic... cos ja trzyma. Ten "smok"?? on sie jakos tam wsuwa w miske?? A jak ktoś z was sciągał to odrazu odeszla miska jak sie odkleila uszczelka?
Skrobki sa odkręcone wszystkie (aż taki głupi nie jestem )
Skrobki sa odkręcone wszystkie (aż taki głupi nie jestem )
Uszczelka byla przyklejona do miski ale to chyba nie byłby powód???(nie odkleiłem jej bo sie balem ze jak sie odklei to juz napewno tego nie założę z powrotem) przecież o co by sie miala tam opierac jeszcze tak mocno ?? to jak bym mail włożyć nowa? Trudno mi w to uwierzyć ale jeśli mieliście podobnie to napiszcie jak to jest.
o kurde... To teraz rzeczywiście dało mi do myślenia... wszystkie uszczelki jakie widzę czy na allegro czy tą co kupiłem jest bez takiej blachy... a często były stosowane takie w golfach III td ?? To musze teraz znowu odkrecić i zobaczyć bo miałem kupić miske i tamtą pociąć:) Czyli miska powinna odejść jak odkleję ta uszczelkę i potem muszę jeszcze odkrecić pompę ? ale to już chyba nie problem... mam nadzieje ze masz racje z tym..
dzięki za podpowiedz
pozdrawiam (napisze jak to zrobię jak sie uda:)
dzięki za podpowiedz
- kompot
- Mały gagatek
- Kontakt:
Uszczelka trzyma sie miski, wiec ciagnac jak za wszystkie strony ciagniesz tez smok. Jest to troche meczarnia, przerabialem temat w Grand Cherokee, wisiałem na misce 2-3 plaskie srubokrety+mlotek a moze nawet nie bedzie potrzebny.kamildr pisze:o kurde... To teraz rzeczywiście dało mi do myślenia... wszystkie uszczelki jakie widzę czy na allegro czy tą co kupiłem jest bez takiej blachy... a często były stosowane takie w golfach III td ?? To musze teraz znowu odkrecić i zobaczyć bo miałem kupić miske i tamtą pociąć:) Czyli miska powinna odejść jak odkleję ta uszczelkę i potem muszę jeszcze odkrecić pompę ? ale to już chyba nie problem... mam nadzieje ze masz racje z tym..
dzięki za podpowiedz