Po odpaleniu miga kontrolka oleju!!??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- rafal914
- Mały gagatek
Po odpaleniu miga kontrolka oleju!!??
Wiitam mam taki problem po odpaleniu silnika kontrolka od oleju juz na odpalonym swiezo silniku mignie mi jeszcze ze 2 razy i dopiero gasnie , olej sprawdzalem i jest ok, brak jakichkolwiek wycieków, (wczesniej nie bylo czegos takiego gasla odrazu po dopaleniu)
slyszalem ze to moze szfankowac czujnik cisnienia oleju?? czy to prawda??? jakie sa tego objawy??? gdzie go szukać?? czy droga taka częsc i czy samemu wynienie bez problemu???
pozdrawiam i czekam na jakies podowiedzi i rady.
slyszalem ze to moze szfankowac czujnik cisnienia oleju?? czy to prawda??? jakie sa tego objawy??? gdzie go szukać?? czy droga taka częsc i czy samemu wynienie bez problemu???
pozdrawiam i czekam na jakies podowiedzi i rady.
Wsio jest OK, nic złego sie nie dzieje , "ten typ tak ma"rafal914 pisze:Wiitam mam taki problem po odpaleniu silnika kontrolka od oleju juz na odpalonym swiezo silniku mignie mi jeszcze ze 2 razy i dopiero gasnie ,
Jak chcesz, dla własnego świętego spokoju i spokojnego snu podjedź na warsztat niech zmierzą manometrem cisnienie oleju na biegu jałowym i na średnich obrotach.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
- rafal914
- Mały gagatek
no maksymalnie 2-3 razy mignie i spokoj, olej mialem wymieniany z filtrem jakies 4 miechy temu i bezposrednio po wymianie oleju tego nie bylo.
no ale jak mowicie ze to normalka to chyba nie mam sie co obawiac
[ Dodano: 06 Wrz 2008 16:23 ]
bo jakby cos nie tak z cisnieniem oleju to by caly czas sie palila?????tak??
no ale jak mowicie ze to normalka to chyba nie mam sie co obawiac
[ Dodano: 06 Wrz 2008 16:23 ]
bo jakby cos nie tak z cisnieniem oleju to by caly czas sie palila?????tak??
Możesz, nic to groźnego. Przy nastepnej wymianie załóż inny filtr, możliwe że przejdzie. Po uruchomieniu żaden silnik nie osiąga natychmiast odpowiedniego ciśnienia oleju, a jak szybko osiągnie to zależy od wielu czynników (filtr oleju, rodzaj oleju, przepracowanie oleju, rozgrzanie silnika, ogólny stan silnika, itp.)
Ostatnio zmieniony ndz wrz 07, 2008 22:23 przez miras_ma9, łącznie zmieniany 1 raz.