Witam!
Mam problem z nieszczelnym przewodem paliwowym idącym od filtra paliwa do pompy wtryskowej (ten przezroczysty). Nieszczelnośc jest najprawdopodobniej w miejscu łączenia się z przewodem gumowym (tuż przy samym filtrze). Efekt-w paliwie płyną pęcherzyki powietrza, po wyłączeniu silnika często ucieka znaczna ilość paliwa do filtra-przezroczysty przewód jest wypełniony powietrzem). Szukałem tego po sklepach ale nie ma. Wszyscu sugerują założenie przewodu gumowego.
Pytanie-czy te pęcherzyki są szkodliwe dla pompy? Zaznaczam, że pali zawsze bez najmniejszego problemu, nawet po dłuższym postoju.
I najważniejsze-może ktoś się orientuje, gdzie mogę kupić taki oryginalny przewód (przezroczysty)?
Z góry dziękuję za pomoc.
Nieszczelny przewód paliwowy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nieszczelny przewód paliwowy
Ostatnio zmieniony pt paź 03, 2008 11:57 przez Gab., łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie igram ze śmiercią - zabawiam się życiem..."
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
w pierwszym lepszym sklepie moto, zwykły gumowy przeźroczysty przewód, nie rozumiem czemu pytasz o oryginalny, ten gumowy stwardnieje po jakimś czasie, napewno sie nie rozpusi" pod wpływem paliwaGab. pisze:I najważniejsze-może ktoś się orientuje, gdzie mogę kupić taki oryginalny przewód (przezroczysty)?
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
poza tym pęcherzyki powietrza zawsze będą, jeśli nie jest ich zbyt wiele to nie ma się specjalnie czym martwić. Jeśli silnik chodzi równo, nie przerywa na jałowym i przy dodawaniu gazu to jest wszystko wporządku. A ten przeźroczysty przewód jest zamontowany na samym króćcu z filtra czy na zaworku zwrotnym ?
Ostatnio zmieniony pt paź 03, 2008 00:39 przez EnJoy, łącznie zmieniany 1 raz.
Przerabiałem już ten temat. Zawór wymieniony, nowy filtr paliwa i nadal to samo. Ewidentnie to ten przewód paliwowy. Jak ruszę łączenie przezroczystego z gumowym to od razu ciągnie powietrze.Corvax pisze:wymień na nowy podgrzewacz paliwa (biały zawór na filtrze) - puszcz oring i ciągnie powietrze, wężyki sobie daruj.
"A ten przeźroczysty przewód jest zamontowany na samym króćcu z filtra czy na zaworku zwrotnym ?"
Przezroczysty zamontowany jest na króćcu filtra. Znaczy na nim zamontowany jest przewód gumowy, który zaraz łączy się z przezroczystym (jest fabrycznie sztukowany).
Ostatnio zmieniony pt paź 03, 2008 08:36 przez Gab., łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie igram ze śmiercią - zabawiam się życiem..."