Porane odpalanie po wymianie rozrzadu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- adamciowasyl
- Nowicjusz
Z kad to masz ??NiCom pisze:Co to oznacza: 1* przed GZP do 2.5* po GZP ?
Moze to cos z najwyzszym punktem polozenia tloka ??? A z tego co widze ze to jakis margines masz ?? moze od - 1* do 2,5* stopni wyprzedzenia katu wtrysku . Przewertowalem cale forum i nikt jasno nie pisal ile powinien wynosic kat synchronizacji walu :/ w silniku PD.
Ostatnio zmieniony pn gru 15, 2008 13:56 przez adamciowasyl, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla każdego silnika są inne te parametry:
To był tylko przykład. Poniżej link do silnika AJM i nie tylko
http://www.dieselschrauber.de/Solldaten ... er_PD.html
Czy mam rozumieć że wtysk jest albo opóźniony -1 albo przyszpieszony do + 2,5
To był tylko przykład. Poniżej link do silnika AJM i nie tylko
http://www.dieselschrauber.de/Solldaten ... er_PD.html
Czy mam rozumieć że wtysk jest albo opóźniony -1 albo przyszpieszony do + 2,5
- adamciowasyl
- Nowicjusz
Tak mi sie wydaje , jednak twoje pomiary mieszcza sie w marginesie wiec niewiadomo z kad te problemy przy odpalaniu :/ , moze jest to spowodowane czyms innym a akurat wystapilo to po wymianie rozrzadu ?? Dziwne ze takie duze forum a nikt nie chce nawet nic podpowiedziec. KTOS MOZE MIAL PODOBNIE?????
Po pierwsze zrobie jeszcze raz pomiar na rozgrzanym silniku
Po drugie zastanawia mnie w grupie 000 wartość w pozycji 2. Powinno być pomiędzy 124....134 a umnie jest 111 czyli trochę za mało.
Po trzecie w grupie 004 wartość w pozycji 2 mieści się w normie a w grupie 000 wartość w pozycji 2 jest poniżej wymaganej granicy. Czym one się różnią? Opis dla grupy 000 i 004 to KĄT POCZĄTKU WTRYSKU więc czym one się różnią i która wartość jest bardziej wiarygodna?
Po drugie zastanawia mnie w grupie 000 wartość w pozycji 2. Powinno być pomiędzy 124....134 a umnie jest 111 czyli trochę za mało.
Po trzecie w grupie 004 wartość w pozycji 2 mieści się w normie a w grupie 000 wartość w pozycji 2 jest poniżej wymaganej granicy. Czym one się różnią? Opis dla grupy 000 i 004 to KĄT POCZĄTKU WTRYSKU więc czym one się różnią i która wartość jest bardziej wiarygodna?
- adamciowasyl
- Nowicjusz
NiCom pisze:Po pierwsze zrobie jeszcze raz pomiar na rozgrzanym silniku
Bo w grupie 000 jest pokazywane to samo z tym ze te wartosci nie odpowiadaja konkretnym wartoscia kata wtrysku... tzn ze jesli w grupie 000 jest zmiana np o 10 czyli z 120 na 130 to w grupie 004 moze nastapic zmiana o np tylko 0,1* . Dlatego moze sie roznic troszke w bloku 000 od zakladanych wartosci a kat i tak bedzie dobry . Ale najlepiej by ustawic tak jak powinno byc (tylko ze ta wartosc w grupie000 ulegnie zmianie wraz z temp. silnika wiec zobacz na rozgrzanym.
- adamciowasyl
- Nowicjusz