MK IV 1.9tdi wtryski
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- marcin2628
- Nowicjusz
MK IV 1.9tdi wtryski
Witam nigdzie nie mogę znależc odpowiedzi na moje pytanie. Czym różni się silnik w MK IV 1.9tdi 1Z 90km, od 1.9tdi 1J 90km. Czy wtryski można wymienic np. z tego silnika 1Z na 1J, czy będą pasowac? Pozdrawiam
- marcin2628
- Nowicjusz
to jest oznaczenie silnika,marcin2628 pisze:w swoim mkIV mam oznaczenie silnika agr
to jest symbol modelu Golfa czyli Mk4 i jest on umieszczony w numerze nadwozia jako 7 i 8 znak w 17 znakowym oznaczeniu VINmarcin2628 pisze:potem mam napisane typ 1J. Co to oznacza czy to ma związek z silnikiem czy rodzajem nadwozia?
- bradley
- Forum Master
1J to oznaczenie nadwozia.
Wtryskiwacze sa takie same 1Z i AGR, moga roznic sie tylko kostka elektryczna (bo starsze roczniki mialy prostokatna a nowsze okragla), 1Zty mialy raczej tylko prostokatna.
Wtryskiwacze sa takie same 1Z i AGR, moga roznic sie tylko kostka elektryczna (bo starsze roczniki mialy prostokatna a nowsze okragla), 1Zty mialy raczej tylko prostokatna.
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
- marcin2628
- Nowicjusz
- marcin2628
- Nowicjusz
[quote
po co chcesz zakładac wtryski z 1Z ? lepiej założ z wersji 110KM albo jeszcze wydajniejsze tzw. 216 [/quote]
Chcę założyc 1Z ba mam takie za małe pieniądze- to po pierwsze, a po drugie to mam problem z nierównomierną pracą silnika na biegu jałowym, a mechanik powiedział że to może byc wina brudnych wtrysków (nagar). Nastawnik niby ok. Mój silnik to 1.9 tdi agr 90km Mk IV
po co chcesz zakładac wtryski z 1Z ? lepiej założ z wersji 110KM albo jeszcze wydajniejsze tzw. 216 [/quote]
Chcę założyc 1Z ba mam takie za małe pieniądze- to po pierwsze, a po drugie to mam problem z nierównomierną pracą silnika na biegu jałowym, a mechanik powiedział że to może byc wina brudnych wtrysków (nagar). Nastawnik niby ok. Mój silnik to 1.9 tdi agr 90km Mk IV
Za małe pieniądze to nie kupisz nic porządnego - z 1Z to maja przebieg pewnie tez koło 300 tys kmmarcin2628 pisze:Chcę założyc 1Z ba mam takie za małe pieniądze- to po pierwsze
hmmm, ja bym jednak zdiagnozował to dokładnie jeśli tylko na jałowych problem wystepujemarcin2628 pisze:mam problem z nierównomierną pracą silnika na biegu jałowym, a mechanik powiedział że to może byc wina brudnych wtrysków (nagar)
[ Dodano: Czw Gru 18, 2008 19:35 ]
ale jesli po taniości masz wtryski to mozesz zawsze kupić i założyć - jeśli bedą smigać to problem masz rozwiązany
[ Dodano: Czw Gru 18, 2008 19:37 ]
postukaj podczas pracy silnika delikatnie we wtrysk sterujący - moze on jest przyczyną nierównej pracy ?
- marcin2628
- Nowicjusz
"[ Dodano: Czw Gru 18, 2008 19:35 ]
ale jesli po taniości masz wtryski to mozesz zawsze kupić i założyć - jeśli bedą smigać to problem masz rozwiązany " No właśnie, chociaż śledząc ten wątek z nierównomierną pracą silnika na forum to raczej trudna sprawa, bo przyczyn może byc wiele.
"[ Dodano: Czw Gru 18, 2008 19:37 ]
postukaj podczas pracy silnika delikatnie we wtrysk sterujący - moze on jest przyczyną nierównej pracy ?[/quote] "Dzięki za radę jutro wypróbuję.
ale jesli po taniości masz wtryski to mozesz zawsze kupić i założyć - jeśli bedą smigać to problem masz rozwiązany " No właśnie, chociaż śledząc ten wątek z nierównomierną pracą silnika na forum to raczej trudna sprawa, bo przyczyn może byc wiele.
"[ Dodano: Czw Gru 18, 2008 19:37 ]
postukaj podczas pracy silnika delikatnie we wtrysk sterujący - moze on jest przyczyną nierównej pracy ?[/quote] "Dzięki za radę jutro wypróbuję.