[MK2 TD] Problem ze świecami - Silnik SB
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2 TD] Problem ze świecami - Silnik SB
Witam Wszystkich po Świętach!
Mam problem!
Ostatnio podczas odpalania w mrozach auto miało trudności przy odpalaniu.
Było coraz gorzej aż tu parę dni temu wszystkie kable prowadzące do świec zaczeły się rozrzewać do czerwoności i poszedł bezpiecznik 50 A przy podszybiu.
Mam nowy bezpiecznik i świece. Pytanie mam czy winą za to były tylko stare zużyte świece czy coś innego? Nie chce spalić od razu świec i bezpiecznika.
Dodam że instalacja była przerabiana i mam gużik do grzania świec a nie mam czujnika automatycznego.
Dzięki z góry za odpowiedzi
Mam problem!
Ostatnio podczas odpalania w mrozach auto miało trudności przy odpalaniu.
Było coraz gorzej aż tu parę dni temu wszystkie kable prowadzące do świec zaczeły się rozrzewać do czerwoności i poszedł bezpiecznik 50 A przy podszybiu.
Mam nowy bezpiecznik i świece. Pytanie mam czy winą za to były tylko stare zużyte świece czy coś innego? Nie chce spalić od razu świec i bezpiecznika.
Dodam że instalacja była przerabiana i mam gużik do grzania świec a nie mam czujnika automatycznego.
Dzięki z góry za odpowiedzi
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
-
- Forum Master
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Potwierdzam ,na jednej sprawnej świecy będzie ciężko ,na dwóch lepiej ale odpali .Jeżeli wszystkie niesprawne ,tak jak kolega powyżej pisze prędzej rozładujesz aku...sprawdzone :sąsiadowi w golfie zawiesił się przekażnik świec żarowych więc żadna niegrzała ,mrozów jeszcze nie było ale blisko zera ,rozładował aku..a silnik ma zdrowy,aku niestety nie,''pożyczka ''pradu i zasilanie na krótko na listę zasilającą świec na jakieś 7 sekund i odpalił.
Ostatnio zmieniony ndz gru 28, 2008 23:12 przez munior, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Dziś zdjąłem listwę zasilającą i sprawdziłem pobór mocy z każdej ze świec.
Jedna była walnięta jak mówiliście. 3 pokazywały ~10.5 A a jedna poszła w kosmos.
Oczywiście walnięta jest świeca za pompą. Zrobiłem więc kablami podłączenie ze świecami bezpośrednio do akumulatora.
Trochę się męczył ale zapalił.
Dzięki jeszcze raz za wszystkie podpowiedzi!
Jedna była walnięta jak mówiliście. 3 pokazywały ~10.5 A a jedna poszła w kosmos.
Oczywiście walnięta jest świeca za pompą. Zrobiłem więc kablami podłączenie ze świecami bezpośrednio do akumulatora.
Trochę się męczył ale zapalił.
Dzięki jeszcze raz za wszystkie podpowiedzi!
-
- Forum Master