Wymiana rozrzadu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana rozrzadu
Witam wszystkich forumowiczow.Mam pytanie na co zwrocic uwage przy wymiani paska rozrzadu w golfie tdi 130KM?
Ostatnio zmieniony pt sie 01, 2008 09:38 przez frik1, łącznie zmieniany 1 raz.
Pewnie masz racje ze to nienormalne zeby lampe wykrecac ale ostatanio zmienialem rozrząd i lampy nie ruszalem jak również kilka innych elementów o których pisze a tej instrukcji. Wszystko zależy od tego ile kto chce miec miejsca przy wymianie ale nie wiem co ma lampa do rozrządu, chyba zeby miec lepszy dostep do rury za ickiem ale to tez bez sensu.
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
Zeby zdiąć opaske zabesieczającą z icka dez wyjmowania lampy trzeba mieć na prawde siłe spokoju, ale da się to zrobić.GoF pisze:nie wiem co ma lampa do rozrządu, chyba zeby miec lepszy dostep do rury za ickiem ale to tez bez sensu.
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
okolice POZNANIA
Ja równierz dziś wymieniałem rozrząd w moim mk4 pd i zero problemów fakt trzeba zdjąc lampę do cięzko z opską od Ic najpierw za mocno naciągnołem pasek i trochę mi wył ale po poluźnieniu jest OK
wszystkie cześci kupiłem w serwisie VW całkowity koszt wraz z pompa wody 530 zł no i ok 3 godzin mojej pracy
nie odkręcałem górnego koła od wałka rozrządu pasek wskoczył idealnie w to samo miejsce nie podłaczałem pod vaga bo dopiero dziś zakupiłem kabel i czekam na przesyłkę ale chodzi jak chodził i o to chodzi
wszystkie cześci kupiłem w serwisie VW całkowity koszt wraz z pompa wody 530 zł no i ok 3 godzin mojej pracy
nie odkręcałem górnego koła od wałka rozrządu pasek wskoczył idealnie w to samo miejsce nie podłaczałem pod vaga bo dopiero dziś zakupiłem kabel i czekam na przesyłkę ale chodzi jak chodził i o to chodzi
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
-
- Nowicjusz
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
Zdecydowanie polecam to. Rolki tej firmy zakładane są w fabrykach jako seryjne.stg pisze:RUVILLE
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
okolice POZNANIA
okolice POZNANIA
-
- Gadatliwa bestia
zle sformułowales pytanie , bo wedlug mojej wiedzy w pudelkach firmy ruville jak i skf sa te same rolki firmy ina oraz litens, To tez szlo na pierwszy montazstg pisze:witam,mam rozrząd do wymiany,która firma jest lepsza INA czy RUVILLE
Ostatnio zmieniony wt sty 20, 2009 21:08 przez DANIEL LHR, łącznie zmieniany 1 raz.
- PIOTREK 86
- Grupa Tomaszowska
- Kontakt: