Jest komputer pokładowy czy go nie ma?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
piotr79
Nowicjusz
Nowicjusz

Jest komputer pokładowy czy go nie ma?

Post autor: piotr79 » ndz lut 15, 2009 23:41

Widziałem już kilka takich tematów na forum, ale jednak założę własny. Posiadam Golfa IV z 2003r. Wyposażenie to niby Basic (chociaż na progach drzwi jest listwa z napisem Ocean) ale jakieś dziwne bo jest 10 poduszek, wspomaganie, ABS, ESP, 4 el. szyby . Interesuje mnie jednak czy tam jest komputer pokładowy, bo z tego co się orientuje to na którymś przełączniku od kierunkowskazów albo wycieraczek powinien być guzik od jego uruchamiania, a jeżeli nie ma to czy da się to jakoś inaczej sprawdzić?

miqs

Post autor: miqs » ndz lut 15, 2009 23:47

Hehe :) Komputer pokładowy to tak: Jak w roku 2003 to pomiędzy prędkościomierzem, a obrotomierzem masz takie prostokątne pole i tam jest lub nie ma komputera. Jeżeli jest to są 2 wersje, połowa tego wyświetlacza i cały wyświetlacz. Przełącznik komputera jest na przełączniku wycieraczek, na kierunkach jest tempomat. Aha komputer włącza się razem z samochodem, wyświetla ci Wilkomen pokaże czy masz drzwi zamknięte i jazda :)

Jeżeli go nie zauważyłeś to po prostu nie masz :bigok:

Co do twojej wersji BASIS to jest po prostu baza do tego co sobie właściciel zażyczył, jeździ wiele Basisów z wyposażeniem maksymalnym, skóra, przełączniki radia i telefonu w kierownicy, telefon, duża navi, grzane siedzenia :)
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2009 23:49 przez miqs, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
EnJoy
.:DUB WAY:.

Post autor: EnJoy » pn lut 16, 2009 00:53

piotr79 najwyżej walnij fotkę zegarów, wrzuć tutaj, to Ci powiemy ;)
ps. ja też mam BASIS z pakietem Ocean... i skromnego wyposażenia też nie mam :satan:

miqs

Post autor: miqs » pn lut 16, 2009 00:59

EnJoy, fota jest zbędna, przecież jakby miał kompa to by wiedział o nim, bo przecież cały czas widać :)

Awatar użytkownika
EnJoy

Post autor: EnJoy » pn lut 16, 2009 01:05

miqs też tak myślę, napisałem tak gdyby jeszcze miał jakieś wątpliwości :P

Awatar użytkownika
piotr79
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: piotr79 » pn lut 16, 2009 08:35

Wielkie dzięki za odpowiedź. No nic mówi się trudno, ale i tak na żadne inne auto bym się nie zamienił.

miqs

Post autor: miqs » pn lut 16, 2009 10:58

piotr79, ten komputer to w sumie gadżet. Coś jak elektryczne szyby z tyłu. Niby przydają się, ale jak ich nie ma to się nic nie dzieje. Komputer i tak oszukuje ze spalaniem, a czas jazdy czy też przebyty dystans to sam widzisz na zegarku i liczniku km :)

Awatar użytkownika
Bronco
Red Devil
Red Devil

Post autor: Bronco » pn lut 16, 2009 13:30

piotr79 pisze:Wielkie dzięki za odpowiedź. No nic mówi się trudno, ale i tak na żadne inne auto bym się nie zamienił.

...chyba , że z komputerem
:bajer:

[img]http://kaspertino2.republika.pl/Borowka.jpg[/img]
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/22164][img]http://www.motostat.pl/user_images/22164/icon1.png[/img][/url]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”