Zmiana dawki startowej dla zimnego silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam dolacze sie do tematu aby nie tworzyc nowego wiec mam mk3 1.9tdi 1z 90km i pytanko brzmi seryjna dawka paliwa(startowa zimnego silnika) powinna wynosic 128 tak?? jak u siebie zmienilem na 160 to czy cos tym grozi cos sie meczy itd??czy poprostu mozna ustawiac dowolnie nawet 170 i nie ma skutkow ubocznych ??a zwiekszyem poniewaz ciezej juz zapalal...
Ostatnio zmieniony wt mar 10, 2009 07:35 przez arturro1236, łącznie zmieniany 1 raz.
u mnie palil bardzo kiepsko na cieplym silniku, zmienilem dawke startowa na 33150 i teraz pali dobrze - nie ma zadnej czarnej chmury z tylu auta, a po odcieciu czujnika temp. byla
ciekawi mnie tylko ile teraz wzrosnie spalanie ?? i jaka jest maksymalna dawka rozruchowa ??
P.S.
Dlaczego w vag-com'ie po zalogowaniu w adaptacjach widzialem grupe 2 a grupy 5 nie ?? mam wersje calkowicie zarejestrowana i aktywna.
Dopiero w polskim vagu udalo mi sie odczytac i zmienic dawke startowa
ciekawi mnie tylko ile teraz wzrosnie spalanie ?? i jaka jest maksymalna dawka rozruchowa ??
P.S.
Dlaczego w vag-com'ie po zalogowaniu w adaptacjach widzialem grupe 2 a grupy 5 nie ?? mam wersje calkowicie zarejestrowana i aktywna.
Dopiero w polskim vagu udalo mi sie odczytac i zmienic dawke startowa
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
bo jak mi wiadomo to przesuwasz podobno całą mapę wiec obroty tez minimalnie wzrosna lub zmaleja...mariuszczyk pisze:a próbował ktos zmienic dawke i kliknac tes na odpalonym silniku?? ja dzisiaj tak zrobiłem i obroty rosły i spadały zaleznie od tego co wpisywałem....niby dawka startowa a tu taki zonk
Ostatnio zmieniony śr maja 20, 2009 15:13 przez Adrian1980, łącznie zmieniany 1 raz.
Czarny turboklekocik
- w17dc0y0t3
- Mały gagatek
chciałbym zmienić dawkę startową odpaliłem vaga postępuję według wskazać ale nie wiem gdzie koledzy wpisujecie liczby typu 33138 u mnie w 05 mam 128 klikam up i max do 178 dochodzi klikam save i wyskakuje mi komunikat
mam zarejestrowanego chyba vaga w opcjach nie pisze że to sharware tylko :
mam zarejestrowanego chyba vaga w opcjach nie pisze że to sharware tylko :
Ostatnio zmieniony śr lut 03, 2010 15:17 przez Mako, łącznie zmieniany 3 razy.
nie masz pełnej wersji ...
zrób test ( skan wszystkiego ) i sprawdź ponownie , jeśli dalej nie będzie w statusie "active" to wpisz kod aktywujący
zrób test ( skan wszystkiego ) i sprawdź ponownie , jeśli dalej nie będzie w statusie "active" to wpisz kod aktywujący
Ostatnio zmieniony śr lut 03, 2010 15:41 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
w głównym menu na autoscan ... a jeśli się nie da, to wejdź po prostu w select/engine/measblock i spójrz w jakiś blok, później engine/fault code i sprawdź błedy , oraz obowiązkowo wejdź w menu głownym w test i sprawdź port com ... tak kiedyś robiłem i działałoLink pisze:tzn. gdzie konkretnie mam kliknąć ?
Ostatnio zmieniony śr lut 03, 2010 16:45 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.