problem z odpalaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
problem z odpalaniem
Mam nastepujący problem w mojim golfie: gdy auto jest zimne zapala się lampka od świec żarowych i auto pali bardzo ładnie, ale gdy auto postoji po jezdzie z jakies pół godz. tak że silnik jest jeszcze w miare cieply nie chce odpalić. Świece żarowe wtedy nie grzeją. Musze poczekać aż silnik wystygnie i się świece pogrzeją to odpala odrazu. Co mam zrobić??? Kumple gadali coś o bezpiecznikach i przekaźnikach.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Nie kręci normalnie, jak zacznie szkubać t zaraz odpala, obroty też normalne.
Ostatnio zmieniony pn kwie 06, 2009 19:45 przez gruby1990PL, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zakładając że ten płyn chłodzący, nie ma nic ze sprawą, to sprawdź przekaźnik świec żarowych, pierwszy przekaźnik z prawej strony od razu nad bezpiecznikami, jak dobrze mówię. Czasami poruszaj nim, dociśnij itd.
Kolejne to czujnik temperatury, źle pokazuje i nie daje wskazania do przekaźnika, że temp. silnika za niska, przekaźnik nie daje prądu na świece i nie chce zapalić.
Przekaźnik z 30 zł, albo taniej, czujnik z 16 zł.
Ewentualnie pożycz od kogoś przekaźnik. Jak masz ten problem, podepnij pożyczony i zobacz co będzie.
Kolejne to czujnik temperatury, źle pokazuje i nie daje wskazania do przekaźnika, że temp. silnika za niska, przekaźnik nie daje prądu na świece i nie chce zapalić.
Przekaźnik z 30 zł, albo taniej, czujnik z 16 zł.
Ewentualnie pożycz od kogoś przekaźnik. Jak masz ten problem, podepnij pożyczony i zobacz co będzie.