nie dziwne tak jak 10 a 9 robi różnice , i nie jest z renoKrystO pisze:Nevada 2.1TD szła na niej jak burza.(nr. 0460 404 042)
M-TDi wysokie obroty na jałowym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony śr mar 25, 2009 20:44 przez vision, łącznie zmieniany 1 raz.
ja mam z 2.5 w 1.6 to że pasuje nie znaczy że od tego jest , a pompa jest od 110 TDKrystO pisze:vision, a ta na rysunku jest z renówki
grunt żeby chodziła
Ostatnio zmieniony czw mar 26, 2009 00:32 przez vision, łącznie zmieniany 1 raz.
Założyłem wczoraj pompę 10mm.
Jest lepiej,auto ma większy zryw,silnik równiej pracuje.
Ale denerwuje mnie jedna rzecz:zaczyna dobrze ciągnąć od ok. 1700-1800 obr/min.
do ok2800-3000obr/min.
Powyżej 3000obr/min. mam wrażenie że samochód zamiast przyspieszać zaczyna zwalniać,
po prostu traci moc
Co zrobić żeby kręcił sie wyżej,zwiększyć dawkę paliwa,ciśnienie doładowania czy coś innego?
Jest lepiej,auto ma większy zryw,silnik równiej pracuje.
Ale denerwuje mnie jedna rzecz:zaczyna dobrze ciągnąć od ok. 1700-1800 obr/min.
do ok2800-3000obr/min.
Powyżej 3000obr/min. mam wrażenie że samochód zamiast przyspieszać zaczyna zwalniać,
po prostu traci moc
Co zrobić żeby kręcił sie wyżej,zwiększyć dawkę paliwa,ciśnienie doładowania czy coś innego?
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no chyba że pompa była kręcona i jest źle ustawiona, rozkręcałeś śrube max obr do końca? tak żeby po wciśnięciu max pedału gazu dzwignia opierała się na śrubie.
można jeszcze dwignie gazu przesunąć na ośce w max w dolne położenie i równocześnie wykręcić śrube wydatku szczątkowego, po to żeby ruch dzwigni był większy.
można jeszcze dwignie gazu przesunąć na ośce w max w dolne położenie i równocześnie wykręcić śrube wydatku szczątkowego, po to żeby ruch dzwigni był większy.
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
turbo oryginalne od 1Z. pompuje ok.0.7kPa. max. Pompa nie grzebana,plomby prawdopodobnie po regeneracji.andrew.zbyrko pisze:govmod-a
[ Dodano: 29 Mar 2009 17:58 ]
Może turbo małe i blokuje spaliny?!
No to jeszcze spróbuje tych modów.vision pisze:Advance timing mod
[ Dodano: 29 Mar 2009 18:06 ]
użyłeś pompy z foto bo to 10mm z alfy 2.4
Pompa taka jak na foto ale wyciągnięta z newady2.1 td.???
Ostatnio zmieniony ndz mar 29, 2009 18:22 przez KrystO, łącznie zmieniany 1 raz.
KrystO
Zmieniłeś w niej fale??RR
bo z tego co widzę to ona jest L a po numeracji to taka wypatrzyłem i w RR
Cekawe rozwiązanie ale jeli ona ma fale L to nie ciekawie to może "pracować" przy silniku vw
AA co do tych obrotów to ja miałem przykre doświadczenie , mój silnik sam sie zaczynał wkręcać na potworne obroty po zmianie fali i głowiczki, nie pomagało odcinanie na zaworze nie doszedłem co to mogło byc a temat tu na forum umarł. Ale tak teraz jak o tym myśle wspomagając sie oczywiście wiedzą osób trzecich to moze to być nie dopasowanie podkładki dystansowej pomiedzy fala a tłokorozdzielaczem < ale to tylko takie moje "gdybania"
TT
Zmieniłeś w niej fale??RR
bo z tego co widzę to ona jest L a po numeracji to taka wypatrzyłem i w RR
Cekawe rozwiązanie ale jeli ona ma fale L to nie ciekawie to może "pracować" przy silniku vw
AA co do tych obrotów to ja miałem przykre doświadczenie , mój silnik sam sie zaczynał wkręcać na potworne obroty po zmianie fali i głowiczki, nie pomagało odcinanie na zaworze nie doszedłem co to mogło byc a temat tu na forum umarł. Ale tak teraz jak o tym myśle wspomagając sie oczywiście wiedzą osób trzecich to moze to być nie dopasowanie podkładki dystansowej pomiedzy fala a tłokorozdzielaczem < ale to tylko takie moje "gdybania"
TT
Ostatnio zmieniony sob kwie 25, 2009 20:26 przez Tygryscb, łącznie zmieniany 1 raz.
dokładnieTygryscb pisze:nie dopasowanie podkładki dystansowej pomiedzy fala a tłokorozdzielaczem
A dokładniej to "niedopasowanie"
Ostatnio zmieniony sob kwie 25, 2009 20:42 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
No niestety fala w tej pompie jest niższa niż w tdi,wyszło mi to przy ustawianiu konta wtrysku na zegar.
Prawdopodobnie jest także niższa od fali jaką mam w oryginalnej pompie od AAZa.
Co ciekawe to autko chodzi na niej całkiem przyzwoicie,spalanie na trasie wyszło mi 4,9l/100.
Niestety prace nad podniesieniem osiągów stanęły w miejscu-kontrakt w Bułgarii .
Po powrocie będę coś kombinował .
Co ciekawe to autko chodzi na niej całkiem przyzwoicie,spalanie na trasie wyszło mi 4,9l/100.
Niestety prace nad podniesieniem osiągów stanęły w miejscu-kontrakt w Bułgarii .
OK ale jeśli nie zmieniałeś fali (a z tego co czytam to nie) to ta pompa pracuje w drugą stronę!!! Zmień fale na tdi + zaworki w głowicy, poczekamy na efekt!!!KrystO pisze:No niestety fala w tej pompie jest niższa niż w tdi,wyszło mi to przy ustawianiu konta wtrysku na zegar.
Co do BUŁGARII to ciekawy kraj nie masz co narzekać sam bym chętnie na kontrakt tam pojechał
TT
W druga stronę to by raczej nie pojechało .Tygryscb pisze:OK ale jeśli nie zmieniałeś fali (a z tego co czytam to nie) to ta pompa pracuje w drugą stronę!!!
Samej fali z tdi nie da sie do niej wsadzić, tylko komplet z głowiczką ale to po powrocie.
Tak,kontrakt fajny ale żarcie które nam dają to psu bym nie dał do jedzeniaTygryscb pisze:Co do BUŁGARII to ciekawy kraj nie masz co narzekać sam bym chętnie na kontrakt tam pojechał
- lortprodisz
- Nowicjusz
- Kontakt:
witam, od jakis 8 miesięcy walczę z tematem Mtdi -cała tajemnica mtdi polega na tym ze w pompach z silników z wtryskiem bezpośrednim dzwignie sterująca pierścieniem dawkujacym ma całkiem inną budowę. LDA w pompie też możesz sie pozbyć-dopóki turbo nie zacznie pompować bedzie ograniczało dawke -polecam pompę z 1,6d lub 1,9D.
na tych stronach znajdziesz wszystko co powinieneś wiedzieć na temat budowy MTDI
http://209.85.135.132/translate_c?hl=pl ... Bpn_ch2kLw
http://www.vwdiesel.net/phpBB/viewtopic.php?t=6427
dzwignia o którą chodzi ma inaczej przesunieta oś zawiasu a co za tym idzie przy takim samym przesunięciu dzwigni gazu pierścień dawkujący zostaje bardziej przesuniety przysłaniając wiekszą powierzchnię kanału w tłokorozdzielaczu -czyli dostaje wiecej paliwa i kręci do wyższych obrotów
pozdrawiam
krzysiek legnica
na tych stronach znajdziesz wszystko co powinieneś wiedzieć na temat budowy MTDI
http://209.85.135.132/translate_c?hl=pl ... Bpn_ch2kLw
http://www.vwdiesel.net/phpBB/viewtopic.php?t=6427
dzwignia o którą chodzi ma inaczej przesunieta oś zawiasu a co za tym idzie przy takim samym przesunięciu dzwigni gazu pierścień dawkujący zostaje bardziej przesuniety przysłaniając wiekszą powierzchnię kanału w tłokorozdzielaczu -czyli dostaje wiecej paliwa i kręci do wyższych obrotów
pozdrawiam
krzysiek legnica
GDZIE KUCHAREK SZEŚĆ TAM CIOSÓW DWANAŚCIE