trzeszczy w silniku..

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

hadra
Nowicjusz
Nowicjusz

trzeszczy w silniku..

Post autor: hadra » pn maja 25, 2009 06:44

hej witam, ostatnio zauwazylem dziwny odglos wychodzacy spod maski. cos w rodaju trzeszczenia, wydaje mi sie ze w okolocach paskow, po lewej stronie, gdzie rozrzad jest.. tak mi sie wydaje. poza tym dzwiek ten jest dopiero po przejechaniu dobrych 20 km! jak rano odpale to nic... trzeba dobry kawalek przejechac i wtedy dopiero slychac!! jakies sugestie panowie??

pozdrawiam

Awatar użytkownika
maryjan
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: maryjan » pn maja 25, 2009 09:46

Sugestii może być kilka od najprostszej, czyli paska (w co sam powątpiewam), poprzez napinacz paska klinowego lub rozrządu na łożysku alternatora kończąc... najlepiej podjedx do jakiegoś zaufanego dobrego mechaniora niech posłucha i wytypuje prostą diagnozę.

Dziki

hadra
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: hadra » pn maja 25, 2009 11:27

no wlasnie... i tutaj rodzi sie problem!! ZAUFANY MECHANIK!! tutaj takie zjawisko nie wystepuje:) nie ufam zadnemu mechanikowi, zedra z ciebie skure, suchej nitki nie zostawia.. wiec chce wiedziec co jest zeby powiedziec co ma wymienic... inaczej nawymysla mi tysiace innych rzeczy i skasuje fortune. wiem ze ciezko okreslic co jest przyczyna... myslalem tez nad pompa wody??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”