vw golf IV 1.9 tdi 100KM 2003r.-problem z obrotami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
vw golf IV 1.9 tdi 100KM 2003r.-problem z obrotami
Witam!
Mam następujący problem. Podczas przyśpieszania, po wciśnięciu gazu "do dechy" obroty silnika od razu wskakują na ok. 3000 obr/min. i tak są utrzymywane do momentu kiedy samochód nie osiągnie odpowiedniej prędkości (swoją drogą przyśpieszenie nie jest oszałamiajace). Problem nie występuje gdy wolno i stopnowo dodaję gazu.
Z góry dziękuję za odpowiedz.
Mam następujący problem. Podczas przyśpieszania, po wciśnięciu gazu "do dechy" obroty silnika od razu wskakują na ok. 3000 obr/min. i tak są utrzymywane do momentu kiedy samochód nie osiągnie odpowiedniej prędkości (swoją drogą przyśpieszenie nie jest oszałamiajace). Problem nie występuje gdy wolno i stopnowo dodaję gazu.
Z góry dziękuję za odpowiedz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
T.T P B.to tak powinno być nie wciskaj do końca tylko zostaw ciut od podłogi a zobaczysz różnice.
Ostatnio zmieniony pt cze 05, 2009 11:12 przez wielblad2, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
-
- Nowicjusz
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
DanielO 85, Jeżeli po zostawieniu delikatnego zapasu na pedale gazu nie da żadnej różnicy to faktycznie sprzęgło ma pomału swój koniec a to trochę kosztuje .Mam SDI-ka z nowym sprzęgłem i jak depnę do podłogi po kazdej zmianie biegu też mi go muli ,ale wystarczy ciut zapasu od podłogi i ciągnie jak trzeba -tak jakby nie dostawał tej dawki co powinien albo ma jakiś czujnik z odcięciem .Po kilku razach już się przyzwyczaiłem i mi to nie przeszkadza nawet go za to lubię bo uczy mnie normalnej jazdy a nie wariacji a te kosztują potem na stacji przy dystrybutorze lub mandatach.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.