brak mocy!!!

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

master49
Nowicjusz
Nowicjusz

brak mocy!!!

Post autor: master49 » ndz cze 14, 2009 16:12

Witam. Mam taki problem z moim aaz ze nie ciągnie. Wszystko bylo ok dopóki nie wyjelem pompy wtryskowej która przeciekala. Dalem ja pompiarzom do naprawy.Po wlozeniu jej z powrotem auto wogole nie ciagnie. Zauwazylem ze mialem pekniety a raczej rozerwany przewod podcisnieniowy ktory idzie od turbo do pompy , wymienilem go , i zauwazylem ze cieknie ropa z odpowietrznika pompy z takiego dzióbka gumowego to oddalem ja ponownie pompiarzom i niby teraz wszystko ma byc git ale nie jest ,auto dalej nie przyspiesza.Ustawialem kat wtrysku na "ucho" .Pali zimny normalnie i jak cieply tez.Auto nie dymi turbawa cisnienie daje na ta gruba rure.No nie wiem co to moze byc.Poradzcie coś!

Awatar użytkownika
munior
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: munior » ndz cze 14, 2009 17:58

Poradzić można w sumie niewiele bo ewidentnie coś z pompą jest nie tak ,skoro piszesz że przed naprawą pompy było dobrze .Jak wszystko dobrze złożyłeś i kąt wtrysku jest ok.to ja bym tego co robił pompę ścigał

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » ndz cze 14, 2009 18:25

Spróbuj lekko podkręcić dawkę,żeby puszczał czarnego dymka po depnięciu na postoju i przejedź się.
Możesz także sprawdzić ustawienie boost pina,no chyba,że masz fabryczny.

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

master49
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: master49 » pn cze 15, 2009 11:57

Najgorzej ze na pompach sie nie znam i moga mi powiedziec ze oni zrobili dobrze.Ale sprobuje jeszcze do nich zajechac ustawic kat wtrysku na zegar, jak dalej nie bedzie szedl to niech znajda co mu jest.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”