mk2 problem z chlodzeniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mk2 problem z chlodzeniem
Witam mam taki problem z moim golfikem 2 1.6 td (ma intercooler z bmw i turbine od passata ) wiadomo ze korci zeby troszke depnac przy normalnej jezdzie temperatura utrzymuje sie normalnie ale gorzej jak depne tak 140-170 to juz rosnie tak na wskazniku do polowy albo jeszcze kreske wyzej czy to normalne czy moze jest za duza moc jak na taki silnik i poprostu nie radzi sobie z obiegiem cieczy ?? czy mozna temu zaradzic prosze o pomoc !!!
Bóg dał nam nogi po to żebyśmy mogli wejść tam gdzie nie dojedziemy na glebie
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
heh nawet nie zauważyłem :p kolega bongo, ma racje normalnie wskaźnik powinien być w połowie.bongo pisze:marcincze napisał/a:
przy normalnej jezdzie temperatura utrzymuje sie normalnie ale gorzej jak depne tak 140-170 to juz rosnie tak na wskazniku do polowy
To ile masz "normalnie" na wskazniku?Bo powinna być właśnie połowa.
termostat sie otwiera wentylator dziala i wszystko inne tez chlodnica orginalna od diesla no wskaznik mam tak na polowie albo troszke nizej polowy a jak mu daje po garach to jest kreske wyzej od polowy ale nie przekracza tej granicy czyli wszystko jest ok ?? czyli jak jest np troche powyzej srodkowej kreski i bede jechal autostada 150 to nic nie bedzie ?? jestem troszke zielony i dla Was drodzy koledzy moze to byc zabawne ale nie chce zajechac golfika bo dla mnie to sa boskie autka
Bóg dał nam nogi po to żebyśmy mogli wejść tam gdzie nie dojedziemy na glebie
Nic nie będzie.Sam ostatnio przegoniłem klekota na A1 do 180 Temperatura urosła tak jak mówisz.Oczywiście taka jazda na chwile,długotrwała to raczej na dobre nie wychodzi silnikowi.Ale tak 140-150 to spokojniemarcincze pisze:czyli jak jest np troche powyzej srodkowej kreski i bede jechal autostada 150 to nic nie bedzie ??