witam
Na początek to nie było w moim autku nic grzebane ani w zapłonie ani w rozrządzie.
W niedziele miałem problem z odpaleniem(nigdy mi się to nie zdarzyło od roku), ale po chwili kręcenia odpalił. Również w niedziele tankowałem ropę.W poniedziałek zobaczyłem pierwszy raz większe kopcenie, we wtorek kopciło troszkę więcej i to w mieście a jak wyjechałem poza miasto było już oki,natomiast dziś rano też zaczął kopcić ale po kilku depnięciach-przyśpieszeniach w mieście (oczywiści w odpowiednich miejscach)dym znikł.
Jutro zobaczę jaki mam dostęp do zbiornika i zobaczę jakie cuda w zbiorniku znajdę.
W piątek mam wolne to może podjadę do znajomego mechanika który czyścił mi w grudniu turbinkę i sprawdzimy ten luz. Podpytam się jaki i czy jest odstojnik w pompowtryskach przy filtrze paliwa.
dzięki kolego za cenne wskazówki...
i jeżeli wpadnie coś jeszcze Tobie do głowy to proszę o kolejne cenne rady..
Widzę że sam bawisz się z wymianą turbinki to pewnie będziesz wiedział też czy jeżeli będzie ten luz wzdłużny w turbince to turbinka jest do wymiany???do regeneracji..??
i czy można z tym luzem troszkę jeździć??czy lepiej nie jeździć by nie narobić sobie więcej szkody???
Serdecznie pozdrawiam