Numer mojego silnika to: AXR 025 ... (spisany z bloku). Od numeru AXR 010 001 był montowany napinacz mechaniczny.
Zdemontowałem napęd rozrządu i ku mojemu zdziwieniu wyjąłem rolkę od napinacza hydraulicznego

Jak to możliwe?

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
To jest rolka którą wyjąłem:tomekzabrze pisze:pokaz zdjecie napinacza ktory wyciagnoles bo cos mi sie niechce wierzyc ze po numerze silnika wychodiz inny napinacz chyba ze cos zle spisales z silnika.
Gdyby człowiek wiedział, że upadnie to by usiadłNeoarti pisze:przed wymianą rozrządu mogłeś zdjąć górną obudowę i zobaczyć jaki jest napinacz (...)
Sama wymiana to nic strasznego. Dobrze, że chcą wymieniać. Ale do tego dochodzą podwójne koszta wysyłki no i jeden element więcej do kupienia. A stracony czas, no cóż... przyroda.lebiodek pisze: (...) musiałem wymieniać w sklepie (i dopłacić niestety). (...)
Czy Twój i mój przypadek to jedyne jakie znasz? Próbowałeś rozwikłać tą zagadkę? Nie żebym szukał dziury w całym, po prostu lubię wiedzieć co w trawie piszczy. Może w serwisie VW coś by wiedzieli?lebiodek pisze: (...)Miałem podejrzenia, że ktoś wcześniej coś u mnie kombinował, ale widzę, że nie tylko ja miałem taki problem. Nie mam bladego pojęcia dlaczego tak jest...
Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 70 gości