Sharan 1997 czy mam koło dwumasowe?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sharan 1997 czy mam koło dwumasowe?
hej
czy w moim TDI 1997 jest kolo jedno czy dwumasowe???
czy w moim TDI 1997 jest kolo jedno czy dwumasowe???
[b] I sekretarz PZPR vwgolf.pl [/b]
kod skrzyni biegów znajdziesz na wlepce z tyłu - albo we wnęce na koło zapasowe albo na podłodze pod wykładziną, wygląda tak :
taką samą wlepkę znajdziesz w książce serwisowej ze swego auta - jeśli takową posiadasz - odczytaj i napisz.
Apropo tego silnika to pewnie masz AHU bo nie ma silnika AHJ.
[ Dodano: 27 Sie 2009 21:09 ]
przypuszczam, że masz skrzynię o oznaczeniu DBW a tam nie ma dwumasa - ale potwierdź czy masz ten kod skrzyni.
taką samą wlepkę znajdziesz w książce serwisowej ze swego auta - jeśli takową posiadasz - odczytaj i napisz.
Apropo tego silnika to pewnie masz AHU bo nie ma silnika AHJ.
[ Dodano: 27 Sie 2009 21:09 ]
przypuszczam, że masz skrzynię o oznaczeniu DBW a tam nie ma dwumasa - ale potwierdź czy masz ten kod skrzyni.
Ostatnio zmieniony czw sie 27, 2009 20:45 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.
vudu pisze:...silnik AHJ a skrzyni nei mam jak sprawdzic w tym momencie...
Dokładnie tak, silnik to raczej AHU 90KM, ponieważ silnik AHJ nie istnieje w grupie VW.Sztomel pisze:...Apropo tego silnika to pewnie masz AHU bo nie ma silnika AHJ...
W Sharanie wlepe dają pod osłoną narzędzi, czyli po pawej stronie należy otworzyć schowek pod tylną lampą. Przyklejona do blachy.Sztomel pisze:...kod skrzyni biegów znajdziesz na wlepce z tyłu - albo we wnęce na koło zapasowe albo na podłodze pod wykładziną...
Tak, czy inaczej nie masz koła dwumasowego tylko zwykłe sprzęgło.
Koła dwumasowe były tylko w 110-tkach, a dopiero po 99r w silniku ANU. Silnik AHU nie doczekał się koła dwumasowego.
Tak mówi wyrocznia
Koło zamachowe - OE 028105269B (sztywne)
Sprzęgło - OE 028198141EX
Łożysko - OE 006141165C
VW Golf MkIII 20 Jahre GTI 1.9TDI AFN 1996 - SPRZEDANY!
Skoda Roomster Comfort Style 1.6TDI CAYB 2010
Ja też nie! Tym bardziej, że jeśli już taki silnik istnieje, w co wątpię, to jest to 1.8T 110kW, a nie TDI 110KM:
Dane z "naszej strony":Dane silników AE-AHY
a błąd prawdopodobnie wziął się stąd:
Przykładowy LINK.
Reasumując: Silnik AHJ nie istnieje, a 1.8T 110kW z powyższych przykładów to AJH, więc mamy "literówkę". Mało tego silnik AJH był montowany w Sharanie.
Istnienie silnika AHJ wykluczają wszystkie katalogi serwisowe (ET&EL). Nawet wujek Google wywala tylko 118 wyników!!!
Dane z "naszej strony":Dane silników AE-AHY
a błąd prawdopodobnie wziął się stąd:
Przykładowy LINK.
Reasumując: Silnik AHJ nie istnieje, a 1.8T 110kW z powyższych przykładów to AJH, więc mamy "literówkę". Mało tego silnik AJH był montowany w Sharanie.
Istnienie silnika AHJ wykluczają wszystkie katalogi serwisowe (ET&EL). Nawet wujek Google wywala tylko 118 wyników!!!
VW Golf MkIII 20 Jahre GTI 1.9TDI AFN 1996 - SPRZEDANY!