Wszystko pasuje jest OK. Dzisiaj założona i w końcu przestało tak strasznie dymić. Dzięki za pomoc. pozdrMichaś_1977 pisze:zaps, jeszcze jedno-zdejmij rurę dolotową do sprężarki i zmierz sobie średnicę wlotu do niej,bo jak w tej co kupisz będzie większy,to będziesz miał problem z założeniem rury tej,którą posiadasz.
Wtedy niech Ci gość dorzuci jeszcze tą rurę
Pozdr.
Turbosprężarka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
wiesz co mówisz ? lepiej poczytaj co wiąże się z mocą około 200KM ...
[ Dodano: Wto Wrz 08, 2009 08:36 ]
[ Dodano: Wto Wrz 08, 2009 08:36 ]
a co ma spalić ? ECU poda tyle dawki ile potrzeba , w zależności od zassanego powietrza ... tam jest taki element jak przepływomierzmunior pisze:raczej katowanie silnika który nie może rozwinąć pełnej mocy,nie moze spalić podanej dawki paliwa do końca ,dymi i ciągnie jak muł...
Witam. Jeśli można podepnę się pod temat.
Słuchajcie, tak dla jasności - mam turbo k-03 (taka dosyć skromna) i myślę o podmianie na k-14 a konkretnie http://www.allegro.pl/item735941586_tur ... 9_1_9.html ale widzę , że nie posiada ona wężyka takiego jak na zdjciu wcześniejszym turbiny Garrett a u mnie taki właśnie też jest. Ponadto ta z linku ma zawór zabudowany a w mojej sztanga jest widoczna. Czy napewno mogę zrobić taką podmiankę?
Słuchajcie, tak dla jasności - mam turbo k-03 (taka dosyć skromna) i myślę o podmianie na k-14 a konkretnie http://www.allegro.pl/item735941586_tur ... 9_1_9.html ale widzę , że nie posiada ona wężyka takiego jak na zdjciu wcześniejszym turbiny Garrett a u mnie taki właśnie też jest. Ponadto ta z linku ma zawór zabudowany a w mojej sztanga jest widoczna. Czy napewno mogę zrobić taką podmiankę?
Ostatnio zmieniony pt wrz 11, 2009 03:41 przez bujak81, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Michaś_1977 o które połączenie chodzi?
Zamieszczam dwa zdjęcia z w/w aukcji i proszę o opis, co bym nie kupił turbo do ozdobienia TV
Foto A) na czerwono - o ile dobrze wiem metalowa rurka olejowa
na niebiesko - parciany wężyk od zaworka podciśnienia (tego za filtrem paliwa)
na żółto ??
Foto B) na czerwono - giętki przewód metalowy na "skropliny" olejowe
Zamieszczam dwa zdjęcia z w/w aukcji i proszę o opis, co bym nie kupił turbo do ozdobienia TV
Foto A) na czerwono - o ile dobrze wiem metalowa rurka olejowa
na niebiesko - parciany wężyk od zaworka podciśnienia (tego za filtrem paliwa)
na żółto ??
Foto B) na czerwono - giętki przewód metalowy na "skropliny" olejowe
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Tak,będzie hulało,ale jest jeszcze jeden myk,którego nigdy wcześniej nie badałem.bujak81 pisze:Czy wystarczy ta rureczka i wszystko będzie pasowało?
Otóż nie wiem,czy powrót oleju z K-03 pasuje do K-14,bo np.K-14 i K-24 mają inne rozwiązania.Na to też musisz zwrócić uwagę sprzedającemu,bo możesz mieć kłopot,ze znalezieniem takiej rurki.
Tak czy owak,jak zmienisz,to różnicę poczujesz na pewno
U mnie rurka powrotna jest przykęcona dwoma imbusami. Na zdjęciach aukcji widać, że chyba rurka powrotna jest bezpośrednio wkręcana do turbo, na innych że tak jak u mnie dwoma śrubami. A może źle patrze choć wiem o którą rurkę (miejsce) chodzi - tam między turbo a wydechem. Chyba, że są różne modele :/
Ostatnio zmieniony sob wrz 12, 2009 13:33 przez bujak81, łącznie zmieniany 2 razy.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt: