[AFN] gdzie idzie ten wężyk?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[AFN] gdzie idzie ten wężyk?
witam, dzisiaj pod maską zauważyłem, że jeden wężyk z rury ic lata sobie luźno, możecie podpowiedzieć skąd się odpiął? pozdrawiam
btw potrzebowałbym także namiar na dobry zakład regenerujący/czyszczący turbosprężarki w bielsku lub okolicach.
btw potrzebowałbym także namiar na dobry zakład regenerujący/czyszczący turbosprężarki w bielsku lub okolicach.
Ostatnio zmieniony śr wrz 16, 2009 15:12 przez wojt_bb, łącznie zmieniany 2 razy.
to jest wężyk idący do czujnika ciśnienia doładowania umieszczonego w sterowniku silnika, wypiął się i dlatego sterownik nie widzi jak turbo pompuje, wepnij go gdzie trzeba a potem zobaczysz czy potrzeba Ci zakładu od czyszczenia/regeneracji turbosprężarek
jak dostaniesz się do sterownika silnika to po jego lewej stronie od wtyczek jest króciec metalowy do założenia tego wężyka
jak dostaniesz się do sterownika silnika to po jego lewej stronie od wtyczek jest króciec metalowy do założenia tego wężyka
Ostatnio zmieniony śr wrz 16, 2009 15:52 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.
dzięki wielkie, znalazłem wejście, ale jestem w szoku jakim cudem się to wypięło, bardzo możliwe, że mechanik u którego auto było na przeglądzie po zakupie sprawdzał sporo i zapomniał podpiąć... bo nawet nie jest poprowadzony za tą przegrodę i tutaj drugie pytanie, w którym miejscu powinien być poprowadzony przez przegrodę? bo nie mogę dla niego dziury znaleźć.
btw notlaufy łapie już jakiś czas (do tego co raz wcześniej), a ten wężyk zauważyłem ostatnio, może wcześniej tak nie wisiał po prostu. dlatego myślę, że kierownice i tak są zapieczone (oby tylko).
edit: dobra, znalazłem wejście, potem się przejadę sprawdzić jak się sprawuje :]
btw notlaufy łapie już jakiś czas (do tego co raz wcześniej), a ten wężyk zauważyłem ostatnio, może wcześniej tak nie wisiał po prostu. dlatego myślę, że kierownice i tak są zapieczone (oby tylko).
edit: dobra, znalazłem wejście, potem się przejadę sprawdzić jak się sprawuje :]
Ostatnio zmieniony śr wrz 16, 2009 16:53 przez wojt_bb, łącznie zmieniany 3 razy.
jak już wyżej napisałem udało mi się znaleźć dziurę, nie wiem czy jest od tego bo jest dosyć spora i bez żadnych plastików/prowadnic, ale swoją rolę spełnia. po krótkim test drive mogę powiedzieć, że poprawiło się na pewno ^^ wcześniej nie było szans cisnąć pod górę na 4 i 3000rpm, bo zaraz notlaufa łapał. niestety trasa za krótka, żeby stwierdzić czy problem całkiem zniknął, ale i tak jestem zadowolony :] wcześniej, czytając forum, wyczyściłem n75 i nic, więc byłem pewny, że to turbo takie zababrane jest, a tu taki zonk. Sztomel i SToRM - dzięki przez duże d za szybką i konkretną pomoc :]
Ostatnio zmieniony śr wrz 16, 2009 17:39 przez wojt_bb, łącznie zmieniany 1 raz.