Witam od jakiegoś czasu mam mały problem z kontrolką od świec. Wcześniej nie ważne czy lato czy zima gasła momentalnie obecnie od może miesiąca lub dłużej (zależy od dnia) kontrolka bardzo długo świeci i gaśnie jako ostatnia. Nie chce mieć jakąś niespodziankę w zime przy odpalaniu jak zostawie auto gdzieś na polu.
Co może być powodem ?? Nie znam się na mechanice samochodowe wiec wole zapytać fachowców gościu w warsztacie nie patrząc na nic powiedział że sterownik od temperatury który kosztuje hohoho co Wy na to ?
I druga sprawa.
Jakiś tydzień temu zaczął szwankować mechanizm od podnoszenia szyby. Jak jest sucha to ledwo, ledwo idzie ale jakoś dociągnie ją do góry gdy już wilgotna pare cm i kaput musze jej pomagać Wydaje mi się że wcześniej tak nie było a obecnie obie szyby słychać na wybojach jak wibrują.
Moja prośba, macie może jakieś pewne i tanie oferty takiego mechanizmu na allegro ??
Golf 4 2003r, 3 drzwi, elektryka.
Kontrolka świec + szyba
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
masz sporadyczne przerwy na kabelku sygnałowym z czujnika temperatury płynu chłodzącego G62, odepnij od niego wtyczkę i popsikaj preparatem do złącz elektrycznych piny od czujnika jak i gniazda wtyczki, jeśli zabieg nie pomoże to trzeba w taki sam sposób oczyścić piny na dalszych złączkach aż do sterownika silnika a potem to już wymiana samego czujnika jeśli problem dalej będzie występował, kontrolka świeci około 20 sekund przy braku sygnału z czujnika.