Serwis zalał silnik Aralem, spodziewałem się Castrola
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Serwis zalał silnik Aralem, spodziewałem się Castrola
Witam,
Dzisiaj auto było w serwisie. Po odebraniu auta trochę się zdziwiłem gdy zobaczyłem na rachunku i kareczce na silniku, że serwis zalał auto Aralem Super Tronic 5W30 LongLife III zamiast Castrolem.
Olej posiada normę LongLife III ale mimo wszystko zdziwiła mnie marka. Czy VAG standardowo nie używa Castrola?
Dodam, że auto było w niemieckim serwisie.
Co o tym myślicie? Ktoś zna ten olej?
Dzisiaj auto było w serwisie. Po odebraniu auta trochę się zdziwiłem gdy zobaczyłem na rachunku i kareczce na silniku, że serwis zalał auto Aralem Super Tronic 5W30 LongLife III zamiast Castrolem.
Olej posiada normę LongLife III ale mimo wszystko zdziwiła mnie marka. Czy VAG standardowo nie używa Castrola?
- Marioprestiz
- Mały gagatek
Jak oddałes auto nie mówiąc jakim olejem maja zalac to zalali jakim chcieli a dokładniej :
a swoja drogą mnie zawsze pytali jaki maja uzyc olejMarioprestiz pisze:uzywaja tego oleju, ktorego firma zapewni lepsza wycieczke szefowi aso
- Żyj: powiedziała Nadzieja ...
- Bez Ciebie nie potrafię - odparło cicho życie...
- Bez Ciebie nie potrafię - odparło cicho życie...
- cosmoo
- Użytkownik
- Kontakt:
jak miałbym do wyboru Aral lub Castrol, to bez wahania wziąłbym ten pierwszy !!!
więc na Twoim miejscu bym się cieszył
btw czy ktoś wie gdzie można w PL kupić olej Aral ??? Od czasu jak zniknęły stacje paliw Aral, nigdzie nie widziałem tego oleju, a był on naprawdę dobry.
więc na Twoim miejscu bym się cieszył
btw czy ktoś wie gdzie można w PL kupić olej Aral ??? Od czasu jak zniknęły stacje paliw Aral, nigdzie nie widziałem tego oleju, a był on naprawdę dobry.
Ostatnio zmieniony wt wrz 22, 2009 21:40 przez cosmoo, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]The discipline of writing something down is the first step toward making it happen.[/b]
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Serwis zalał silnik Aralem, spodziewałem się Castrola
Proponuje sprawdzić czy ten olej jest odpowiedni dla tego silnika. Jeżeli masz dpf to mozesz używac tylko i wyłącnie olej spełniający normy VW dla tego filtra. Jeżeli to zignorujesz to możesz zapchać filtr a wymiana to koszt kilku tyś złwindman pisze:Witam,
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dokładnie jestem tego samego zdaniasouler pisze:cosmoo pisze:jak miałbym do wyboru Aral lub Castrol, to bez wahania wziąłbym ten pierwszy !!!
Mogłeś za dopłatą zaproponować Motul.
Ew. olej nie rozlewany w polsce .a spełniający normy VW Schell , Castrol
Ps. Odnośnie wtop Vw z olejem Castrola chyba wszyscy wiedzą............
Może się poprawił ,ale "smród" pozostaje.........