Przegrzane swiece?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
My siedzimy w dieslach VW nie od dziś myślę że może my powiedzieć że je znamy tak że nie kwestionuj słów osób które już mają spoore doświadczenie.Chciałbym to zobaczyć czy żeczywiście grzeją po odpaleniu, jakoś mi sie nie chce wierzyć
co prawda jeszcze nie wiem jak jest w TDI ale w TD grzeją podczas kręcenia rozrusznikiem, i po odpaleniu. Co do TDI to niech się wypowie ktoś bardziej doświadczony w tych silnikach
[ Dodano: 16 Paź 2009 10:55 ]
i dobrze mówił. powoduje spadek emisji spalin jak i pełniejsze spalenie paliwa więc nie ma problemów z przebieraniem silnika jeśli jest w dobrej kondycjimivhal_f pisze:z tego co mi ktorys z kolegow z forum powiedział ze to polepsza działanie silnika(cos w tym stylu)
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Można ,ale musiałbyś trzymać dłużej niż ori sterownik który u mnie w AAZ trzyma jakieś 15sekund .Nowicjusz2009 pisze:A czy mozna spalic swiece
Możesz puść przed przekręceniem ,szczególnie jak słaby aku.wiecej pary będzie na kręcenie.Nowicjusz2009 pisze:I mam pytanie czy jak mam ten guzik to nalezy go poscic przez przekreceniem kluczyka.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
no ok niech se grzeją , ja nie podważam waszej wiedzy, bo za pomocą waszych porad zrobiłem rakiete z Uno, ale tak na chłopski rozum to troche bez sensu jest bo nie dość że aku osłabiony to jeszcze sie go osłabia grzaniem swiec podczas początkowej pracy, silnika i alternator daje duże opory dla silnika, tak dla wiadomości w Fiacie stosuje sie podgrzewacz paliwa przy filtrze ale to tak pro publiko bono:)
[ Dodano: 16 Paź 2009 22:37 ]
no i jestem nie wiernym Tomaszem, pomierzyłem i sie przekonałem grzeją po odpaleniu jakieś 2 minuty:), ale w momencie jak rozrusznik kręci nie grzeją. Może i to polepsza prace silnika ale obciążenie go przez alternator powoduje spadek obrotów o jakieś 70/min
[ Dodano: 16 Paź 2009 22:37 ]
no i jestem nie wiernym Tomaszem, pomierzyłem i sie przekonałem grzeją po odpaleniu jakieś 2 minuty:), ale w momencie jak rozrusznik kręci nie grzeją. Może i to polepsza prace silnika ale obciążenie go przez alternator powoduje spadek obrotów o jakieś 70/min
w VW-ejach grzejąteiras pisze:ale w momencie jak rozrusznik kręci nie grzeją.
tym bym się nie przejmowałteiras pisze:Może i to polepsza prace silnika ale obciążenie go przez alternator powoduje spadek obrotów o jakieś 70/min
A kto Cię tak ochrzcił?teiras pisze:no i jestem nie wiernym Tomaszem, pomierzyłem i sie przekonałem grzeją po odpaleniu jakieś 2 minuty:),