EGR out - wrazenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak ktos bedzie miał problem z wycięciem zaślepki to polecam http://www.allegro.pl/item786726684_zas ... _seat.html wyszło mnie taniej niz kupowanie nowej i dokrajanie
http://moto.allegro.pl/item786726684_za ... _seat.html
Co myślicie o tym ??
Właśnie zabieram się za wstawienie blaszki.
pozdrawiam
Co myślicie o tym ??
Właśnie zabieram się za wstawienie blaszki.
pozdrawiam
Ja wczoraj zaślepiłem EGR. Wyczyściłem cały dolot a muszę przyznac ze kolektor przy egr byl niezle zawalony. Wywaliłem tez odmę. No i auto zaczeło jeździć od dołu teraz radzi sobie przy 1200obr/min wczesniej jakies 1400 musiał mieć więc jednak powietrze robi swoje. Polecam każdemu ten zabieg tylko teraz rąk nie mogę domyć:(
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Mobilki nie macie kogoś godnego polecenia w Warszawie (rejony na południe od centrum) do wyczyszczenia syfu z kolektora? W piątek jadę na wymianę łożyska do Bosch Gajewski i ew czyszczonko, ale szczerze mówiąc to mam obawy czy cokolwiek przy tym tkną i nie wezmą kasy, a syf zostawią... Usługę czyszczenia wycenili na ok 150 PLN.
W serwisie na Płowieckiej w Wawrze powiedzieli mi za to samo 350 zł!!! Więc stąd moje obawy.
Ewentualnie jak sam będę mógł ogarnąć temat i sprawdzić czy to zrobili? Moje wątpliwości tyczą się samodzielnego zdejmowania tej rury która idzie do kolektora. Ten zacisk tak trzyma mocno ją w miejscu że nie ruszałem tego bo się bałem że rozpieprze coś...
Z góry dzięki z pomoc i pozdro
W serwisie na Płowieckiej w Wawrze powiedzieli mi za to samo 350 zł!!! Więc stąd moje obawy.
Ewentualnie jak sam będę mógł ogarnąć temat i sprawdzić czy to zrobili? Moje wątpliwości tyczą się samodzielnego zdejmowania tej rury która idzie do kolektora. Ten zacisk tak trzyma mocno ją w miejscu że nie ruszałem tego bo się bałem że rozpieprze coś...
Z góry dzięki z pomoc i pozdro
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 21:19 przez Vieri, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie mam czasu, a przede wszystkim talentu do jakiegokolwiek grzebania w silniku...
Jak z tym mechaniorem i cenką? Coś mi doradzicie?
Jak z tym mechaniorem i cenką? Coś mi doradzicie?
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 23:50 przez Vieri, łącznie zmieniany 2 razy.
- bradley
- Forum Master
Moja metoda nie wymaga zadnych palnikow. Wystarczy polozyc kolektor na trawie, wlac do niego troche benzyny, zapalka i pyk. Pali sie 3x podpalanie i syf prawie zostaje wypalony do zera.PinkFloyd pisze:Filmik czyszczenie dolotu - szybko i za razem czysto http://www.youtube.com/wa...eJmZQwR0MA&NR=1
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]