Witam.Może to sprzęgiełko alternatora,proponował bym to sprawdzić u mnie ta sama sytuacja skacze pasek mimo że jest dobrze naciągnięty, czasami delikatnie popiskuje na zimnym silinu zaraz po odpaleniu auta.
Witam! Ja mam taki problem ze coc tak jakby stuka, sprzegielko od alternatora jest dobre, ale zauwarzylem ze glosno chodzi jak klima jest wlaczona jak wylacze to wszystko ucicha, bylem u mechanika ale w sumie nie wie na 100% czy to napinacz chociaz on chodzi na boki nie wiem czy powinien, prosze o rade bo nie chce wymieniac niepotrzebnych rzeczy. Mam golfa 4 z silnikiem 110KM AHF. Pozdr
Witam, mam również problem z napinaczem paska...po naprawie rozrzadu w czerwu....w lipcu PĘKŁ dosłownie!!! (oczywiście naprawiłem- nowy zamiennik dałem ). Dzisiaj moja laska wzieła samochód i jak sie przejechała to wyczuła że coś jest nie tak... w sumie żaden z niej mechanik, ale otworzyła maske żeby sprawdzić czy wszystko ok czy nie stuka za mocno i takie tam.....zobaczyła że znowu PĘKŁ NAPINACZ---masakra dosłownie...pękł w widocznym miejscu i ta czesc co "odpadła" stukała w pasek ... co z tym zrobić... bo to jest niemożliwe żeby naprawiać ten sam shit co 3 miesiące POMÓŻCIE PLISSS
A ja panowie mam taki problem w ASZ ze sprzęgiełko alternatora jest ok cięgnie w jedna stronę a napinacz wibruje to oznacza ze napinacz jest do wymiany??