Dokładnie tak jak wyżej kolega napisał.antojuja pisze:szukaj postu kolegi jaro001 na 34 str. tego tematu tam masz odp. skoro wszystko juz wykluczyles
Ja MIAŁEM te sam drgania u siebie, przy dojeżdżaniu do świateł na luzie, po zatrzymaniu się do "0" drgania ustępowały. Po wypięciu wtyczki od impulsatora w skrzyni biegów efekt był takie że drgań w ogóle nie było-zanikły, pierwszy wniosek impulsator, więc kupiłem nowy w ASO - efekt dalej to samo takie same drgania, po wypięciu wtyczki drgania ustąpiły. Więc nie pozostało nic innego jak korekta map, gość u którego to robiłem powiedział że to jest coś z kodowaniem skrzyni biegów - czy jakoś tak, za samą korektę map trzeba zapłacić około 500-600 zł, ja to zrobiłem od razy z podniesieniem mocy na 131 KM i 277 Nm, jak dobrze pamiętam. Na podniesieniu mocy mi nie zależało najważniejsze było pozbycie się nieszczęsnych drgawek, cena około 1000 zł za całość. I od tamtej pory ZAPOMNIAŁEM co to są drgawki silnika przy toczeniu się czy dojeżdżaniu. Dodam że po tym zabiegu (kwiecień 2009 r) zrobiłem już około 7-8 tyś km, przez ten czas ani razu silnik nie wpadł w jakieś dziwne drgawki, a golf nabrał nowego ducha bo doszło kilka NM więcej
Jakby ktoś chciał namiary na osobę co się tym zajmuje wyśle namiary na prv.
Tyle w tym temacie.
Pozdrawiam.