trzesie silnikiem i buda na jałowym i drgaja pedały i buda

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
gregoryb1
vel Młody
vel Młody
Kontakt:

Post autor: gregoryb1 » śr mar 25, 2009 13:32

napisałem ci kolego na PW ze w dziale "Ubezpieczenia , porady prawne"
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=61
Ostatnio zmieniony śr mar 25, 2009 13:33 przez gregoryb1, łącznie zmieniany 1 raz.

damian19cm
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: damian19cm » sob lis 21, 2009 11:13

Witam (To moj pierwszy post - prosze o wyrozumiałość)
Mam mojego pierwszego golfa mk4 1.9 TDI ATD (101 konny) od 3 miesiecy i kupilem go z defektem- drżenia jakieś dziwne na pedale sprzegła i w kabinie przy przyśpieszaniu. Na poczatku mechanicy obwinili sprzeglo bo bylo slychac wyraźnia zmiene w pracy silnika przy odpuszaniu sprzegła (wyraznie głośniejsza praca), wymienilem cale sprzegło z dwumasówki na zamiennik "Valeo" z kołem zamachowym i juz nie ma hałasu i tak mocnego bicia na pedale sprzegła aczkolwiek jeszcze drganie czuje na nim (jak mowie to moj pierwszy golf i jeszcze jestem młody i nie mialem duzo do czynienia z mechaniką). Przy jezdzie swobodnej bez przyspieszania jest ok ale przy kazdym przyspieszeniu aż wszystko drży w kabinie i stukaja elementy plastikowe a przy gwałownym przyspieszaniu wszystko sie wzmaga i jest bardzo niekomfortowe. Po rozmowie z diagnosta padło na przełożenie napędu... może mi ktoś poradzi na czym skupic uwage bo musze przygotowac sie na koszty a samo sprzegło wyniosło mnie okolo 2000zł :panna:
Ostatnio zmieniony sob lis 21, 2009 11:15 przez damian19cm, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
FURMAN TDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: FURMAN TDI » sob lis 21, 2009 11:49

Witam podejrzewam pompowtryski- spawdzałeś kompem?

[ Dodano: 21 Lis 2009 10:51 ]
dopisz jeszcze stan wskazania licznika

damian19cm
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: damian19cm » sob lis 21, 2009 14:28

Tak, na komputerze silnik wychodzi zdrowy , ale sprawdzalem tylko silnikm bo nie bylo duzo czasu na parkingu w pracy... moze jakies inne uklady. Mechanik stawia na półosie - nie wie dokladnie ktora bo nie zagladal. Moze sie mylic oczywiscie bo pracuje dla fiata a nie VW. Przejechane juz mam 250t. Km ale silik jest bardzo zadbany i serwisowany
Ostatnio zmieniony sob lis 21, 2009 15:07 przez damian19cm, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
FURMAN TDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: FURMAN TDI » sob lis 21, 2009 15:23

damian19cm, luzy na półosiach łatwo sprawdzić na kanał i obejżeć jeśli aż takie szarpanie wystepuje wsumie najwieksze powinno wystepować podczas skretu

damian19cm
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: damian19cm » czw lis 26, 2009 08:45

Na zakretach nic nie wystepuje, najbardziej dokazuje podczas gwaltownego przyspieszania i na nierownej nawierzchni "na nie gładkim asfalcie". Mam nadzieje ze juz niedlugo znajde czas i kaske na pożadna diagnostyke w salonie VW i mam nadzieje ze mnie nie przyprawia o zawal, bo za mlody jestem zeby miec 1. :grrr:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”