Turbina znowu się zacina ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Turbina znowu się zacina ??
Witam
Mam takie pytanie do wszystkich posiadaczy TDi ze zmienną geometrią
czy ktoś maił taką sytuacje ze po wyczyszczeniu turbiny ona za jakiś czas ( 6-9 miesięcy) znowu się zacina umie właśnie tak jest, zaczyna mnie to powoli denerwować bo ile to razy można rozbierać tą samą turbinę i ja czyścić.Morze mi ktoś powiedzieć dlaczego tak się dzieje ,czego to jest wina ze tak szybko ona się zapieka ??
Z góry dziękuje za odpowiedz
Mam takie pytanie do wszystkich posiadaczy TDi ze zmienną geometrią
czy ktoś maił taką sytuacje ze po wyczyszczeniu turbiny ona za jakiś czas ( 6-9 miesięcy) znowu się zacina umie właśnie tak jest, zaczyna mnie to powoli denerwować bo ile to razy można rozbierać tą samą turbinę i ja czyścić.Morze mi ktoś powiedzieć dlaczego tak się dzieje ,czego to jest wina ze tak szybko ona się zapieka ??
Z góry dziękuje za odpowiedz
AFN -216+AWX+Pompa 11mm =177KM/400NM
Mercedes S500 :)
Yamaha FZR 1000
Yamaha FZR 1000
Proszę.Otóz główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieodpowiedni dla turbiny styl jazdy.Zocha pisze:Morze mi ktoś powiedzieć dlaczego tak się dzieje ,czego to jest wina ze tak szybko ona się zapieka ??
Nie była zbyt często dmuchana,co znaczy,że nie dostawała za często po dupie.
Taka turbine trzeba bezwzględnie co jakiś czas pogonic.Trzeba,bo inaczej łopatki nie będą pracowały w całym swoim zakresie i po kilu miesiacach nagar zgromadzony na muszli nie pozwoli im pózniej na wieksza zmiane konta nachylenia.
[ Dodano: 27 Sty 2009 18:12 ]
Sorki za tego byka w słowie" konta",oczywiście należało napisać kąta.
AFN 165,5@380,8
Właśnie oto chodzi ze ja lubię szybką i dynamiczną jazdę dlatego mnie to dziwisagon pisze:Proszę.Otóz główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieodpowiedni dla turbiny styl jazdy.
Nie była zbyt często dmuchana,co znaczy,że nie dostawała za często po dupie.
morze ta gruszka nad turbiną jest uszkodzona sam nie wiem
zobaczę jeszcze raz rozbiorę ta turbinę al tym razem oddam ją do piaskowania morze to da lepszy efekt
Yamaha FZR 1000
Yamaha FZR 1000
Turbina nie powinna się co chwile zapiekać, nawet jeśli jeździsz spokojnie. Piaskowanie może pogorszyć sprawę. Jeśli turbo często się zapieka to na 100% leją wtryski. Wyciągnij wtryskiwacze i je sprawdź, wytnij przy okazji katalizator. Miałem ten sam problem, turbina zapiekła mi się po 600 km od czyszczenia, więc bez namysłu sprawdziłem wtryski i okazało się, że jeden leje a reszta w miarę ujdzie. Wymieniłem wszystkie tzn same końcówki boscha. Przy okazji wyciąłem katalizator, który o dziwo nie był tak strasznie zapchany. Po tych zabiegach jak rękął odjął, wszystko jest w porządku.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr sty 28, 2009 08:48 przez piow11, łącznie zmieniany 1 raz.
Żeby nie zaśmiecać forum napisze to w tym temacie
Na dniach będę rozbierał turbinę żeby ją wyczyścić znajomy który ma warsztat doradził mi abym ją wypiaskował,co myślicie o takim zabiegu ? dlaczego piaskowanie morze pogorszyć sprawę ?
Na dniach będę rozbierał turbinę żeby ją wyczyścić znajomy który ma warsztat doradził mi abym ją wypiaskował,co myślicie o takim zabiegu ? dlaczego piaskowanie morze pogorszyć sprawę ?
Yamaha FZR 1000
Yamaha FZR 1000
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Witam
Panowie ręce opadają turbina znowu się zacina
co jest grane
czyli to nie wina wtrysków
szukam dalej przyczyny z góry dziękuje za każdą odpowiedz
Pozdrawiam
Panowie ręce opadają turbina znowu się zacina
co jest grane
wtryski zostały wymienione 5-6 miesięcy temu na nowe 216piow11 pisze:często się zapieka to na 100% leją wtrysk
czyli to nie wina wtrysków
szukam dalej przyczyny z góry dziękuje za każdą odpowiedz
Pozdrawiam
Yamaha FZR 1000
Yamaha FZR 1000